Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Lång livslängd för led i lysrör

Nyheter

Lång livslängd för led i lysrör

Lång livslängd för led i lysrör
Philips lanserar en led-ljuskälla som är inbyggd i ett traditionellt lysrör och kan monteras direkt i befintliga lysrörsarmaturer.Ljuskällan Master Ledtube GA innehåller lysdioder och ser precis ut som ett traditionellt lysrör. Den kan monteras i befintlig lysrörsarmatur med konventionella don utan att armaturen behöver anpassas.

Lång livslängd
Ljuskällan ska hålla betydligt längre än traditionella lysrör, och livslängden med 70 procent ljusflöde uppges till 40 000 timmar. Den tänds direkt även vid låga temperaturer och ger ett flimmerfritt ljus. Enligt leverantören är den även ett bra val ur miljöhänseende eftersom den inte innehåller kvicksilver.

Minskad energianvändning
Ljuskällan har en färgtemperatur på 4 000 kelvin, vilket ska göra den lämplig för allmänbelysning. Ljuskällan finns med längderna 600 och 1 200 millimeter. Effekten är 13 watt och ett ljusflöde på 925 lumen respektive 25 watt och 1 850 lumen.

 

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.