• Nyheter
  • Lång livslängd för led i lysrör

Nyheter

Lång livslängd för led i lysrör

Lång livslängd för led i lysrör
Philips lanserar en led-ljuskälla som är inbyggd i ett traditionellt lysrör och kan monteras direkt i befintliga lysrörsarmaturer.Ljuskällan Master Ledtube GA innehåller lysdioder och ser precis ut som ett traditionellt lysrör. Den kan monteras i befintlig lysrörsarmatur med konventionella don utan att armaturen behöver anpassas.

Lång livslängd
Ljuskällan ska hålla betydligt längre än traditionella lysrör, och livslängden med 70 procent ljusflöde uppges till 40 000 timmar. Den tänds direkt även vid låga temperaturer och ger ett flimmerfritt ljus. Enligt leverantören är den även ett bra val ur miljöhänseende eftersom den inte innehåller kvicksilver.

Minskad energianvändning
Ljuskällan har en färgtemperatur på 4 000 kelvin, vilket ska göra den lämplig för allmänbelysning. Ljuskällan finns med längderna 600 och 1 200 millimeter. Effekten är 13 watt och ett ljusflöde på 925 lumen respektive 25 watt och 1 850 lumen.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.