Nyheter

Lampan som dimras utan dimmer

Lampan som dimras utan dimmer
Megaman presenterar en lågenergilampa som kan dimras med en helt vanlig strömställare. Genom att tända och släcka lampan kan man dimra den stegvis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dors Dimming är en dimringsbar lågenergilampa med samma form som en vanlig normallampa. Men det speciella med lampan är att den kan dimras utan någon dimmer. Det hela fungerar genom att lampans ljusstyrka sänks stegvis vid snabba släckningar med strömställaren.

Ljusstyrkan minskar steg för steg

När lampan först tänds har den full ljusstyrka. Om man sedan släcker den och tänder igen inom tre sekunder går ljusstyrkan ner till 66 procent. Om detta upprepas sänks den ytterligare till 33 respektive 5 procents ljusstyrka.
Om lampan får vara släckt i mer än tre sekunder går den alltid tillbaka till 100 procent ljusstyrka.
Lampan finns med flera färgtemperaturer och ljusflöden med sockel GU10, E14 och E27.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.