Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Lampan som dimras utan dimmer

Lampan som dimras utan dimmer
Megaman presenterar en lågenergilampa som kan dimras med en helt vanlig strömställare. Genom att tända och släcka lampan kan man dimra den stegvis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dors Dimming är en dimringsbar lågenergilampa med samma form som en vanlig normallampa. Men det speciella med lampan är att den kan dimras utan någon dimmer. Det hela fungerar genom att lampans ljusstyrka sänks stegvis vid snabba släckningar med strömställaren.

Ljusstyrkan minskar steg för steg

När lampan först tänds har den full ljusstyrka. Om man sedan släcker den och tänder igen inom tre sekunder går ljusstyrkan ner till 66 procent. Om detta upprepas sänks den ytterligare till 33 respektive 5 procents ljusstyrka.
Om lampan får vara släckt i mer än tre sekunder går den alltid tillbaka till 100 procent ljusstyrka.
Lampan finns med flera färgtemperaturer och ljusflöden med sockel GU10, E14 och E27.

 

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.