Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Läktko ger snabbare takläggning

Läktko ger snabbare takläggning
Katt, räv eller läktko – det finns många namn på måttmallar som används vid arbete med takläkt. Bahco lanserar nu verktyget Läktkon, som inte bara mäter, utan även håller fast läkten när man spikar.

       
  
 

Bahco lanserar verktyget Läktkon för enklare montering av takläkt. Verktyget kan ställas in för att ge rätt avstånd mellan läkten, samtidigt som det greppar läkten vid spikningen.

 

 

Vid takläggning är det vanligt att tillverka en måttmall för läktens placering på det aktuella taket. Men med Bahcos nya Läktko får man ett justerbart verktyg som ska göra att det går snabbare och enklare att få rätt avstånd mellan spikläkten. Verktygets utformning gör också att man kan hålla det med en hand vid spikningen. Och det uppges fungera bra i kombination med både spikpistol och hammare.
Magnus Alterot, som är marknadsansvarig på SNA Europe (Sweden) AB, berättar att en dansk uppfinnare kontaktade Bahco om idén med verktyget.
– Sedan dess har vi utvecklat Läktkon och lanserat den i England, där den har blivit en riktig succé, säger han.

Justerbar för dimension och avstånd
I verktygets ena ände finns en ställbar käft som likt en tång ska ge ett stadigt grepp om läkten som ska spikas. Rätt avstånd för läkten får man med hjälp av en ställbar stoppskruv i andra änden. Både käftöppningen och avståndet till närmsta läkt kan därmed justeras steglöst för olika mått.
Läktkon är tillverkad av aluminium och har ett handtag som är klätt med PVC för att ge ett komfortabelt och halkfritt grepp. Den är även försedd med en ögla som gör att man kan hänga den i snickarbältet.

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.