Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Läktko ger snabbare takläggning

Läktko ger snabbare takläggning
Katt, räv eller läktko – det finns många namn på måttmallar som används vid arbete med takläkt. Bahco lanserar nu verktyget Läktkon, som inte bara mäter, utan även håller fast läkten när man spikar.

       
  
 

Bahco lanserar verktyget Läktkon för enklare montering av takläkt. Verktyget kan ställas in för att ge rätt avstånd mellan läkten, samtidigt som det greppar läkten vid spikningen.

 

 

Vid takläggning är det vanligt att tillverka en måttmall för läktens placering på det aktuella taket. Men med Bahcos nya Läktko får man ett justerbart verktyg som ska göra att det går snabbare och enklare att få rätt avstånd mellan spikläkten. Verktygets utformning gör också att man kan hålla det med en hand vid spikningen. Och det uppges fungera bra i kombination med både spikpistol och hammare.
Magnus Alterot, som är marknadsansvarig på SNA Europe (Sweden) AB, berättar att en dansk uppfinnare kontaktade Bahco om idén med verktyget.
– Sedan dess har vi utvecklat Läktkon och lanserat den i England, där den har blivit en riktig succé, säger han.

Justerbar för dimension och avstånd
I verktygets ena ände finns en ställbar käft som likt en tång ska ge ett stadigt grepp om läkten som ska spikas. Rätt avstånd för läkten får man med hjälp av en ställbar stoppskruv i andra änden. Både käftöppningen och avståndet till närmsta läkt kan därmed justeras steglöst för olika mått.
Läktkon är tillverkad av aluminium och har ett handtag som är klätt med PVC för att ge ett komfortabelt och halkfritt grepp. Den är även försedd med en ögla som gör att man kan hänga den i snickarbältet.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.