• Nyheter
  • Lägre energianvändning med LED-strålkastare

Nyheter

Lägre energianvändning med LED-strålkastare

Lägre energianvändning med LED-strålkastare
XLED är en serie strålkastare med lysdioder som ska använda betydligt mindre energi än halogen, men ge samma ljusutbyte.

      
 XLED är en serie diodstrålkastare med låg energianvändning och en livslängd på upp till 50 000 timmar.

  
Strålkastarna, som förs av Karl H Ström AB, ska enligt uppgift endast använda cirka 1/6 av den energi som vanliga halogenstrålkastare behöver. Dessutom uppges livslängden vara upp till 50 000 timmar. För att säkerställa livslängden är strålkastarna försedda med en funktion som övervakar och reglerar drifttemperaturen. Om temperaturen börjar bli för hög sänks spänningen till diodlamporna och därmed sänks temperaturen.

Tänds via sensor
Strålkastarna är försedda med en sensor som kan bevaka upp till 12 meter inom 240 graders vinkel. Efterlystiden, som avgör hur länge strålkastaren ska vara tänd efter sista rörelse, är inställbar från 5 sekunder till 15 minuter. Strålkastarna är även försedda med ett inställbart skymningsrelä vilket gör att de enbart tänds när det är mörkt.

Två effekter
Strålkastarna finns med effekten 25 och 60 watt, vilka ska ge motsvarande ljusutbyte som halogenstrålkastare med 150 respektive 400 watt.
Båda varianterna finns i vitt eller svart.

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.