Nyheter

Lagningsbruk som inte krymper

Lagningsbruk som inte krymper
BASF Construction Chemicals presenterar reparationsbruket Emaco Nanocrete FC som uppges vara lättarbetat och ge mycket liten krympning.

    
 

Emaco Nanocrete FC är ett snabbhärdande reparationsbruk som ger liten krympning.

 

Bruket är ett 1-komponents, polymerförstärkt och snabbhärdande bruk för avjämning av reparationsarbeten. Användningsområden är exempelvis åtgärdande av porer och andra defekter i betongytan på förtillverkade betongelement, fasader, murar och balkar.


Appliceras enkelt med spackel

För att reducera krympning och förbättra brukets arbetsegenskaper innehåller det specialanpassad cement, välgraderad sand samt noggrant utvalda polymerer och fibrer. Detta uppges ge bruket en krämig konsistens och gör att det enkelt kan appliceras med en spackel i tjocklekar mellan 0,5 millimeter (lufthålsfyllning) och 7 millimeter. Små reparationsområden kan återställas med upp till 10 millimeters tjocklek.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.