Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Lagningsbruk som inte krymper

Lagningsbruk som inte krymper
BASF Construction Chemicals presenterar reparationsbruket Emaco Nanocrete FC som uppges vara lättarbetat och ge mycket liten krympning.

    
 

Emaco Nanocrete FC är ett snabbhärdande reparationsbruk som ger liten krympning.

 

Bruket är ett 1-komponents, polymerförstärkt och snabbhärdande bruk för avjämning av reparationsarbeten. Användningsområden är exempelvis åtgärdande av porer och andra defekter i betongytan på förtillverkade betongelement, fasader, murar och balkar.


Appliceras enkelt med spackel

För att reducera krympning och förbättra brukets arbetsegenskaper innehåller det specialanpassad cement, välgraderad sand samt noggrant utvalda polymerer och fibrer. Detta uppges ge bruket en krämig konsistens och gör att det enkelt kan appliceras med en spackel i tjocklekar mellan 0,5 millimeter (lufthålsfyllning) och 7 millimeter. Små reparationsområden kan återställas med upp till 10 millimeters tjocklek.

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.