Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Lagningsbruk som inte krymper

Lagningsbruk som inte krymper
BASF Construction Chemicals presenterar reparationsbruket Emaco Nanocrete FC som uppges vara lättarbetat och ge mycket liten krympning.

    
 

Emaco Nanocrete FC är ett snabbhärdande reparationsbruk som ger liten krympning.

 

Bruket är ett 1-komponents, polymerförstärkt och snabbhärdande bruk för avjämning av reparationsarbeten. Användningsområden är exempelvis åtgärdande av porer och andra defekter i betongytan på förtillverkade betongelement, fasader, murar och balkar.


Appliceras enkelt med spackel

För att reducera krympning och förbättra brukets arbetsegenskaper innehåller det specialanpassad cement, välgraderad sand samt noggrant utvalda polymerer och fibrer. Detta uppges ge bruket en krämig konsistens och gör att det enkelt kan appliceras med en spackel i tjocklekar mellan 0,5 millimeter (lufthålsfyllning) och 7 millimeter. Små reparationsområden kan återställas med upp till 10 millimeters tjocklek.

 

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.