• Nyheter
  • Lågenergilampa med inbyggt nattljus

Nyheter

Lågenergilampa med inbyggt nattljus

Lågenergilampa med inbyggt nattljus
Duled från Osram är en kombinerad ljuskälla som består av en lågenergilampa och en diodlampa för nattljus.

      
 

Osrams Duled är en kombinerad ljuskälla med lågenergilampa för allmänljus och en diodlampa för nattljus.

 

 

 

Lampan kan användas i rum där man vill ha ledljus om natten, exempelvis hallar, korridorer och badrum hos barnfamiljer eller på sjukhus och ålderdomshem.
Det behövs ingen specialarmatur för att växla mellan lampans två funktioner. Lågenergilampan tänder man som vanligt, och vill man tända diodlampan släcker och tänder man igen inom två sekunder. För att återgå till normalljus släcker man diodlampan och tänder igen efter minst fyra sekunder.


Lågenergilampan finns med ljuskälla på 8 eller 12 watt, vilket motsvarar ljuset från en glödlampa på 40 respektive 60 watt. Lysdioden, som enbart ska ge ledljus, drar endast 0,3 watt.
Lampans livslängd uppges till 6000 timmar. Den ska inte användas tillsammans med dimmer.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.