• Nyheter
  • Lågenergilampa med inbyggt nattljus

Nyheter

Lågenergilampa med inbyggt nattljus

Lågenergilampa med inbyggt nattljus
Duled från Osram är en kombinerad ljuskälla som består av en lågenergilampa och en diodlampa för nattljus.

      
 

Osrams Duled är en kombinerad ljuskälla med lågenergilampa för allmänljus och en diodlampa för nattljus.

 

 

 

Lampan kan användas i rum där man vill ha ledljus om natten, exempelvis hallar, korridorer och badrum hos barnfamiljer eller på sjukhus och ålderdomshem.
Det behövs ingen specialarmatur för att växla mellan lampans två funktioner. Lågenergilampan tänder man som vanligt, och vill man tända diodlampan släcker och tänder man igen inom två sekunder. För att återgå till normalljus släcker man diodlampan och tänder igen efter minst fyra sekunder.


Lågenergilampan finns med ljuskälla på 8 eller 12 watt, vilket motsvarar ljuset från en glödlampa på 40 respektive 60 watt. Lysdioden, som enbart ska ge ledljus, drar endast 0,3 watt.
Lampans livslängd uppges till 6000 timmar. Den ska inte användas tillsammans med dimmer.

 

Nyheter

Luftrenare som chockar virus

Det finska företaget Genano Oy har en patenterad reningsteknologi som bygger på en kraftfull elektronisk luftrening som bland annat avdödar luftburna mikrober, som virus, bakterier och mögelsporer, från inomhusluften genom 25 000 volts elstötar.

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.