• Nyheter
  • Lågenergilampa med inbyggt nattljus

Nyheter

Lågenergilampa med inbyggt nattljus

Lågenergilampa med inbyggt nattljus
Duled från Osram är en kombinerad ljuskälla som består av en lågenergilampa och en diodlampa för nattljus.

      
 

Osrams Duled är en kombinerad ljuskälla med lågenergilampa för allmänljus och en diodlampa för nattljus.

 

 

 

Lampan kan användas i rum där man vill ha ledljus om natten, exempelvis hallar, korridorer och badrum hos barnfamiljer eller på sjukhus och ålderdomshem.
Det behövs ingen specialarmatur för att växla mellan lampans två funktioner. Lågenergilampan tänder man som vanligt, och vill man tända diodlampan släcker och tänder man igen inom två sekunder. För att återgå till normalljus släcker man diodlampan och tänder igen efter minst fyra sekunder.


Lågenergilampan finns med ljuskälla på 8 eller 12 watt, vilket motsvarar ljuset från en glödlampa på 40 respektive 60 watt. Lysdioden, som enbart ska ge ledljus, drar endast 0,3 watt.
Lampans livslängd uppges till 6000 timmar. Den ska inte användas tillsammans med dimmer.

 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.