Nyheter

Laga gipsvägg med plåster

Laga gipsvägg med plåster
M&P Paint & Coatings introducerar den innovativa allt-i-ett produkten Eclipse® Rapid Wall Patch Repair på den svenska marknaden som utan spackling och slipning kan laga ett hål i gipsväggen på bara några minuter!

Eclipse®Rapid Wall Patch Repair är en produkt från det amerikanska företaget DAP, det är ett självhäftande plåster för lagning av mindre skador på väggar och tak. Eclipse® består av en skiva av tunt, styvt och flexibelt plastmaterial som levereras på ark precis som ett klistermärke. Tillverkaren menar att lagningen blir två till fyra gånger starkare än gipsytan, beroende på produktens storlek. Eftersom den lagade ytan blir starkare kan den lämpa sig väl för att laga extra utsatta ytor som till exempel hål i väggar bakom dörrar där handtaget slagit i.

Innan applicering ska ytan vara rengjord och eventuella ojämnheter ska tryckas in eller slipats ned för bästa vidhäftning. När skivan sats fast målas den över och bildar en första försegling, efter att färgen torkat tas den översta skyddsfilmen bort och ytan målas på nytt, sedan ska lagningen vara färdig.

Eclipse® Rapid Wall Patch Repair är endast till för användning inomhus och finns i storlekarna 50, 100, 150 mm och kan laga skador på mellan 25 mm och 75 mm i diameter.

Skriven av Jenny Öhlund

Eclipse® sätts fast över hålet likt ett klistermärke.
Eclipse® sätts fast över hålet likt ett klistermärke.
Efter två lager färg ska lagningen vara fixad och klar.
Efter två lager färg ska lagningen vara fixad och klar.

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.