• Nyheter
  • Laddstolpar med internetuppkoppling

Nyheter

Laddstolpar med internetuppkoppling

Laddstolpar med internetuppkoppling
ECO ONE laddstolpar för elbilar är tillverkade för passa på publika platser. De har internetuppkoppling och smarta mätfunktioner. Stolparna är tillverkade i svart anodiserad aluminium och har en inbyggd belysningspunkt och luckor som döljer uttag och kablar.

Stolparna är designade för att smälta in i den offentliga miljön och är 1600 mm höga och har en diameter på 260 mm. De tillverkas i svart aluminium, men går även att få i andra färger om kunden så önskar. ECO ONE har LEDindikatorer som visar aktuell status, t ex om laddning pågår eller om stolpen är ledig. De har dessutom en LEDlampa som gör att de samtidigt fungerar som belysningstolpar.

Eldon tillverkar dessa stolpar i olika modeller med både 1-fas eller 3-fas, 16 A eller 32 A och olika sorters ladduttag. Laddning sker enligt Mode 3 vilket innebär hög säkerhet och automatisk kontroll av laddprocessen. Ladduttagen finns under skyddande luckor. Två fordon kan laddas samtidigt och styrsystemet är kapslat i en egen modul och följer gällande standard.

ECO ONE är uppkopplingsbar mot nätet med stöd för molntjänsten Charge Portal och har en mätfunktion genom MID-godkända elmätare med ModBus eller PLC- kommunikation.
 
Laddstolparna är utrustade med Nano grid™ som är ett lastbalanseringskoncept på nätverksnivå. Lastbalanseraren mäter kontinuerligt strömmen per fas i elnätet. Vid överbelastning beordras laddstationerna att styra ner laddströmmen mot fordonen så att tillåten strömstyrka upprätthålls. Nano grid™ kan säkra elnätsstabiliteten och sänka installationskostnaden eftersom elnätet inte längre behöver vara dimensionerat för toppförbrukning.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.