Nyheter

Ladda mobilen direkt i eluttaget

Ladda mobilen direkt i eluttaget
2011-12-16
Med Berkers nya ladduttag kan mobiltelefoner och andra mobila enheter laddas via USB-kabel direkt i vägguttaget.

     
 Med Berkers nya USB-ladduttag får man möjlighet att ladda olika typer av mobila enheter via en USB-kabel.
 

 

 

 

 

Laddningen startas automatiskt så fort USB-kabeln ansluts till uttaget. Uttaget integreras enkelt i nya och befintliga elanläggningar. Det installeras som ett vägguttag med infälld montering i kopplingsdosa.

Ladda två enheter samtidigt
USB-ladduttaget uppges vara energieffektivt och har två USB-kontakter som ger möjlighet att ladda två enheter samtidigt. Uttaget ger 5 volt ut och en ström på 1 ampere om en enhet laddas och 1,4 ampere om två enheter laddas.

Skydd mot överlast
Anslutningsspänning mellan 100 och 240 volt. Uttaget har kortslutnings- och överlastskydd.
Insatsen finns i vitt eller svart och kan kompletteras med en centrumbricka i samma färg.

 

 

 

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.