För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • Kungsträdsgårdens soffor åter i Nolas sortiment

Nyheter

Kungsträdsgårdens soffor åter i Nolas sortiment

Kungsträdsgårdens bänkar åter i Nolas sortiment
När Kungsträdgården byggdes om inför att Stockholm blivit Europas Kulturhuvudstad 1998, togs en ny soffa fram utifrån en äldre förlaga i gjutjärn och målad furu. En soffa, som nu återigen tas upp i Nolas produktion.

Inför Kungsträdgårdens ombyggnad 1998 utlyste Stockholms stad en tävling, som vanns av arkitekt Aleksander Wolodarski i samarbete med Anna-Paula Andersson. Det blev startskottet till ett samarbete mellan Nola, Wolodarski och dåvarande stadsträdgårdsmästare Carl-Fredrik Wachtmeister.

Nolas soffor för Kungsträdgården byggde vidare på en äldre förlaga från 1800-talet, som Wolodarski/Wachtmeister utgick från. Man lät soffan ha den gamla formen men i en ny längre variant. Nola ritade, lät gjuta och tog fram modellerna till sofforna. Originalfärgen var från början varmt grå, men som nyligen målades om i en ljusare grön nyans. Kungsträdgårdens tydliga barockkänsla speglades genom de formmässigt pampiga gavlarna i gjutjärn och har under åren klarat tidens tand och ögats kritiska blick. 

Nola tar nu upp soffan i produktion igen, utifrån modellen från 1998 och dess äldre förlaga. Soffgaveln tillverkas i gjutjärn och sitsen i målad svensk furu. Inom en snar framtid kommer soffan, som får namnet Kungsträdgården att finnas i Nolas ordinarie sortiment.

Skriven av Malena Beijer

Kungsträdgården klassisk dubbelsoffa
Kungsträdgården klassisk dubbelsoffa
Originalet som stått som förlaga
Originalet som stått som förlaga

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.

Laddinfrastruktur för framtiden

Laddinfrastruktur för framtiden

Den 15 maj träder en ny lag i kraft som innebär att det måste byggas in laddmöjligheter för elbilar vid ny- och ombyggnation av parkeringar. Schneider Electric har tagit fram en kanalskena för laddning som enkelt kan kompletteras med nya EVlink laddpunkter när behovet växer.