Nyheter

Kravallstaket med flexibel fot

Kravallstaket med flexibel fot
Flexifot är Demex nya typ av kravallstaket där den vertikala foten är flexibel med en möjlig lutningsgrad på upp till 11⁰. När staketen ställs ut justeras foten automatiskt beroende på underlaget vilket gör anordningen mer stabil och tillförlitligt.

Demex Flexifot kravallstaket är lämpade för användning för ledsagning på byggarbetsplatser, vid omledning av trafik och andra tillfällen där en temporär avgränsning behövs. Tack vare den flexibla foten kan staketet användas på lutande och ojämnt underlag utan att riskera säkerhet och fullgod funktion. Fotplattan har även hål för förankring i underlaget. För ergonomisk hantering är staketet utrustat med handtag som ger en bra balans vid lyft och flytt. 

Kravallstaketen säljs i kit om 20 stycken och staplas på tillhörande transportställ. De kopplas enkelt ihop med varandra i alla vinklar för lång och komplex avskärmning, ger en sammanlagd avspärrning om cirka 42 meter. Tillverkat av stål med täckmålad ytbehandling, fötter i galvaniserat stål. 

Mått 1100 x 2130 mm
Vikt 24 kg
Reflex finns som tillval

Skriven av Jenny Öhlund

Flexibel fot för lutande och ojämnt underlag.
Flexibel fot för lutande och ojämnt underlag.
Reflex finns som tillval.
Reflex finns som tillval.
Kravallstaketet kan kopplas ihop i alla vinklar.
Kravallstaketet kan kopplas ihop i alla vinklar.

Nyheter

Krympande gör-det-självmarknad

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden. Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året.

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Betongfritt för väggar under mark

Betongfritt för väggar under mark

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.