Nyheter

Kravallstaket med flexibel fot

Kravallstaket med flexibel fot
Flexifot är Demex nya typ av kravallstaket där den vertikala foten är flexibel med en möjlig lutningsgrad på upp till 11⁰. När staketen ställs ut justeras foten automatiskt beroende på underlaget vilket gör anordningen mer stabil och tillförlitligt.

Demex Flexifot kravallstaket är lämpade för användning för ledsagning på byggarbetsplatser, vid omledning av trafik och andra tillfällen där en temporär avgränsning behövs. Tack vare den flexibla foten kan staketet användas på lutande och ojämnt underlag utan att riskera säkerhet och fullgod funktion. Fotplattan har även hål för förankring i underlaget. För ergonomisk hantering är staketet utrustat med handtag som ger en bra balans vid lyft och flytt. 

Kravallstaketen säljs i kit om 20 stycken och staplas på tillhörande transportställ. De kopplas enkelt ihop med varandra i alla vinklar för lång och komplex avskärmning, ger en sammanlagd avspärrning om cirka 42 meter. Tillverkat av stål med täckmålad ytbehandling, fötter i galvaniserat stål. 

Mått 1100 x 2130 mm
Vikt 24 kg
Reflex finns som tillval

Skriven av Jenny Öhlund

Flexibel fot för lutande och ojämnt underlag.
Flexibel fot för lutande och ojämnt underlag.
Reflex finns som tillval.
Reflex finns som tillval.
Kravallstaketet kan kopplas ihop i alla vinklar.
Kravallstaketet kan kopplas ihop i alla vinklar.

Nyheter

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.

Youniq_Elektroskandia passagesystem ansiktsigenkänning

Passagesystem med ansiktsigenkänning

Genom att använda biometriska säkerhetslösningar för passagesystem kan man öka säkerheten och säkerställa att rätt person släpps in. Mjukvaran YOUNiQ känner av besökarens ansikte och ger nyckelfritt tillträde till byggnader och lokaler. Genom att inkludera mjukvaran i sitt produktutbud erbjuder Elektroskandia nu passagesystem med ansiktsigenkänning som ersätter kod, passerkort, taggar eller nycklar.