Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Kraftigt BNP-fall under första kvartalet

Nyheter

Kraftigt BNP-fall under första kvartalet

Kraftigt BNP-fall under första kvartalet
Sveriges BNP föll kraftigt under årets första kvartal, men spridningen är stor mellan olika prognoser för hela året.

Under första kvartalet minskade Sveriges BNP med 6,5 procent jämfört med samma period för ett år sedan. Under fjärde kvartalet 2008 var minskningen 4,9 procent jämfört med ett år tidigare. Det finns en ganska stor spridning bland prognoserna när det gäller hur man bedömer utfallet för årets BNP. Ett genomsnitt av de senaste bedömningarna tyder på en minskning av BNP med cirka 4,5 procent. Industrins produktionsvolym sjönk under första kvartalet i år med 23 procent jämfört med samma period förra året.

Störst fall inom bil- och stålindustri
De kraftigaste fallen fanns inom motorfordonsindustrin och stål-/metallverk, som sjönk med knappt 60 respektive 40 procent. Läkemedelsindustrin klarade sig avsevärt bättre med en femprocentig produktionsminskning. Ett genomsnitt av aktuella prognoser för ekonomin från Industrifaktas månadsbrev Marknadssignaler & Prognoser presenteras i tabellen nedan.
  


Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadssignaler.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.