Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Kraftig ökning av installationsmaterielvärdet

Nyheter

Kraftig ökning av installationsmaterielvärdet

Kraftig ökning av installationsmaterielvärdet. Foto Anders Wester
Det sammanlagda värdet av allt installationsmateriel inom el och VVS, som kan relateras till ny- och ombyggnad inklusive underhåll inom husbyggnad, uppgick under kvartal 1-3 i år till drygt 39 miljarder kronor.

Detta kan jämföras med installationsmaterielvolymen för helåret 2015, som var knappt 42 miljarder kronor. Denna marknadsvolym presenteras i Industrifaktas senaste konjunkturrapport Marknadstrender Bygg. Det positiva utfallet för årets första tre kvartal innebär att, om takten i bygg- och underhåll har fortsatt under fjärde kvartalet, så kan värdet på totalt installationsmateriel ha ökat med närmare 25 procent i år jämfört med helåret 2015. I beräkningen ingår inte processrelaterade installationer i industrin eller svagströmsinstallationer.

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.