• Nyheter
  • Kraftig fläkt gör avfuktaren effektivare

Nyheter

Kraftig fläkt gör avfuktaren effektivare

Kraftig fläkt gör avfuktaren effektivare
En ny byggavfuktare med kraftigare fläkt ska ge ett effektivare resultat och snabbare torkning.

    
 

Byggavfuktaren A65 har försetts med en kraftig radialfläkt som kan transportera stora luftmängder och förkorta torktiden.

  

El-Björn lanserar den nya byggavfuktaren A65. Förutom avfuktning ska den med hjälp av en kraftig radialflält klara att trycka stora mängder luft genom rörsystemen. På så vis ska torkningen kunna gå snabbare.

Lampor visar driftstatus
Avfuktaren är försedd med kretskort och tempgivare för övervakning av kylsystemet. Indikationslampor och förklarande symboler visar på avfuktarens driftstatus.

Flera val för tömning
Den kondenserade fukten kan tas bort genom att tömma en behållare manuellt alternativt med hjälp av en slang eller en pump.
Som tillval finns också stosanslutning för både insug och utblås som ger anslutningsmöjlighet för upp till tre slangar.

Enklare service
Genom att lossa fyra skruvar kan man lossa toppen och göra ren maskinen. Den är även försedd med ett filter som ska vara enkelt att byta ut. Maskinen har vikbara handtag för att göra den enklare att transportera och lagra. Avfuktaren är också försedd med tillsatsvärme på 1 330 watt.

 

 

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.