• Nyheter
  • Kraftig fläkt gör avfuktaren effektivare

Nyheter

Kraftig fläkt gör avfuktaren effektivare

Kraftig fläkt gör avfuktaren effektivare
En ny byggavfuktare med kraftigare fläkt ska ge ett effektivare resultat och snabbare torkning.

    
 

Byggavfuktaren A65 har försetts med en kraftig radialfläkt som kan transportera stora luftmängder och förkorta torktiden.

  

El-Björn lanserar den nya byggavfuktaren A65. Förutom avfuktning ska den med hjälp av en kraftig radialflält klara att trycka stora mängder luft genom rörsystemen. På så vis ska torkningen kunna gå snabbare.

Lampor visar driftstatus
Avfuktaren är försedd med kretskort och tempgivare för övervakning av kylsystemet. Indikationslampor och förklarande symboler visar på avfuktarens driftstatus.

Flera val för tömning
Den kondenserade fukten kan tas bort genom att tömma en behållare manuellt alternativt med hjälp av en slang eller en pump.
Som tillval finns också stosanslutning för både insug och utblås som ger anslutningsmöjlighet för upp till tre slangar.

Enklare service
Genom att lossa fyra skruvar kan man lossa toppen och göra ren maskinen. Den är även försedd med ett filter som ska vara enkelt att byta ut. Maskinen har vikbara handtag för att göra den enklare att transportera och lagra. Avfuktaren är också försedd med tillsatsvärme på 1 330 watt.

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.