Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Kraftfullt grepp med Carbonhand® Bioservo
Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Carbonhand® från Bioservo är en handske som ger extra kraft och uthållighet i greppet för människor med nedsatt handfunktion. Med hjälp av sensorer i handskens fingertoppar registreras användarens grepp till ett föremål, systemet räknar ut hur mycket kraft som ska läggas till. Genom sensorer som går ut i handskens fingrar bidrar Carbonhand® med mer kraft i greppet på ett intuitivt sätt. 

Bioservo har samarbetat tillsammans med Arbetsförmedlingen för att ta fram olika hjälpmedel till människor som fått nedsatt handfunktion, på grund av förslitningsskador eller ärftliga sjukdomar, och på så sätt kunna återgå till arbetet efter en rehabilitering. Carbonhand® är lämplig inom olika branscher och yrken med tunga moment så som hantverkare, mekaniker, servicepersonal och även olika typer av kontorsarbetare och vardagen i stort.

Produkten består av en handske, fästband som sätts på över- och underarm, samt en koppling till handsken som genom en lina överför sensordata till en enhet som styr greppkraften. Systemets inställningar sköts via en app och det är rekommenderat att öka kraftinställningen gradvis för att vänja handen vid det extra stödet. Handsken bör sitta tätt mot handen, behövs extra skyddshandskar går det bra att trä dem över Carbonhand®.  Handsken finns i storlek XS, S, M, L, XL, XLW och övre samt nedre fästband finns i storlek S, M, L och S,L.

Carbonhand® är klassificerad och godkänd som en medicinteknisk produkt enligt den europeiska förordningen om medicintekniska produkter (MDR), och finns tillgänglig i flera länder i Europa och Australien.

Bioservo Technologies AB (publ) är specialiserade inom bärbara, muskelförstärkande system för människor som behöver extra styrka och uthållighet.

Carbonhand® från Bioservo kommer komplett med handske och styrenhet
Carbonhand® från Bioservo kommer komplett med handske och styrenhet
Systemet i Carbonhand® från Bioservo styrs via en app
Systemet i Carbonhand® från Bioservo styrs via en app
Carbonhand® från Bioservo underlättar vid tunga lyft i arbetet
Carbonhand® från Bioservo underlättar vid tunga lyft i arbetet
Carbonhand® från Bioservo är anpassad för alla typer av yrken och underlättar även i vardagen
Carbonhand® från Bioservo är anpassad för alla typer av yrken och underlättar även i vardagen

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.