Nyheter

Korsning av traktor och lastbil

Korsning av traktor och lastbil
Med Unimog U 20 har Mercedes-Benz lanserat en terränggående och redskapsbärande korsning mellan en traktor och en lastbil.

      
 

U 20 med mittmonterad kran.

 
 

Exempel på olika redskap och överbyggnader till U20.

Den svenska generalagenten Swedmog uppger att en Unimog U 20 kombinerar traktorns hydraulik och kraftöverföring med lastbilens snabbhet och komfort. Det är ett terränggående fordon som ska kunna uträtta många olika saker. Exempelvis kan den utrustas med slagklippare på frontlyft eller sidoarm, lyftkran, saltaggregat, snöslunga eller plog. Eller så kan den förstås användas som lastbil med tippflak.

Fyrhjulsdrift och liten vändradie

Bilen finns med totalvikter upp till 9,3 ton och kan då ta en maxlast på cirka 4 ton. Den är fyrhjulsdriven och har en dieselmotor som utvecklar 150 hästkrafter. Växellådan är manuell och det går att få den som arbetsväxellåda, vilket innebär 16 växlar framåt och 14 bakåt. Hjulbasen är endast 2,7 meter. Det ger lastbilen en såpass liten vändradie som 12,8 meter, det vill säga ungefär som en personbil.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.