Nyheter

Korsning av traktor och lastbil

Korsning av traktor och lastbil
Med Unimog U 20 har Mercedes-Benz lanserat en terränggående och redskapsbärande korsning mellan en traktor och en lastbil.

      
 

U 20 med mittmonterad kran.

 
 

Exempel på olika redskap och överbyggnader till U20.

Den svenska generalagenten Swedmog uppger att en Unimog U 20 kombinerar traktorns hydraulik och kraftöverföring med lastbilens snabbhet och komfort. Det är ett terränggående fordon som ska kunna uträtta många olika saker. Exempelvis kan den utrustas med slagklippare på frontlyft eller sidoarm, lyftkran, saltaggregat, snöslunga eller plog. Eller så kan den förstås användas som lastbil med tippflak.

Fyrhjulsdrift och liten vändradie

Bilen finns med totalvikter upp till 9,3 ton och kan då ta en maxlast på cirka 4 ton. Den är fyrhjulsdriven och har en dieselmotor som utvecklar 150 hästkrafter. Växellådan är manuell och det går att få den som arbetsväxellåda, vilket innebär 16 växlar framåt och 14 bakåt. Hjulbasen är endast 2,7 meter. Det ger lastbilen en såpass liten vändradie som 12,8 meter, det vill säga ungefär som en personbil.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.