Nyheter

Korsning av traktor och lastbil

Korsning av traktor och lastbil
Med Unimog U 20 har Mercedes-Benz lanserat en terränggående och redskapsbärande korsning mellan en traktor och en lastbil.

      
 

U 20 med mittmonterad kran.

 
 

Exempel på olika redskap och överbyggnader till U20.

Den svenska generalagenten Swedmog uppger att en Unimog U 20 kombinerar traktorns hydraulik och kraftöverföring med lastbilens snabbhet och komfort. Det är ett terränggående fordon som ska kunna uträtta många olika saker. Exempelvis kan den utrustas med slagklippare på frontlyft eller sidoarm, lyftkran, saltaggregat, snöslunga eller plog. Eller så kan den förstås användas som lastbil med tippflak.

Fyrhjulsdrift och liten vändradie

Bilen finns med totalvikter upp till 9,3 ton och kan då ta en maxlast på cirka 4 ton. Den är fyrhjulsdriven och har en dieselmotor som utvecklar 150 hästkrafter. Växellådan är manuell och det går att få den som arbetsväxellåda, vilket innebär 16 växlar framåt och 14 bakåt. Hjulbasen är endast 2,7 meter. Det ger lastbilen en såpass liten vändradie som 12,8 meter, det vill säga ungefär som en personbil.

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.