• Nyheter
  • Korridorbelysning med dubbel funktion

Nyheter

Korridorbelysning med dubbel funktion

Korridorbelysning med dubbel funktion
Loke är en designarmatur från Bergdahls AB med inbyggd nödbelysning. Den levereras med nödljusfunktion i varannan armatur, för att ge nödvändigt ljus vid spänningsbortfall.

Loke är en svensktillverkad korridorarmatur som är designad med ett torn av ringar, som skapar en distinkt och asymmetrisk ljusbild. Den är diskret och passar i de flesta korridorer, där den skapar spännande oregelbunden siluett. Siluetten skiftar beroende på betraktningsvinkeln. Design står Fredrik Öhlin för.

Armaturen har kapslingsklass IP20, spänning 230 Vac och 50 Hz frekvens. Den använder 4 stycken LED och har ett centralt inbyggt batteri och STS självtestsystem. Det görs automatiskt ett test under en minut, en gång i veckan och var 26:e vecka sker ett 60 minuters test. Eventuella fel indikeras med tydliga dioder.

Loke monteras på vägg med eller utan distans, och finns i vit och svart stålplåt, koppar eller mässing. Armaturen har måtten 380 x 140 mm och väger 1,5 kg.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.