Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Korridorbelysning med dubbel funktion

Nyheter

Korridorbelysning med dubbel funktion

Korridorbelysning med dubbel funktion
Loke är en designarmatur från Bergdahls AB med inbyggd nödbelysning. Den levereras med nödljusfunktion i varannan armatur, för att ge nödvändigt ljus vid spänningsbortfall.

Loke är en svensktillverkad korridorarmatur som är designad med ett torn av ringar, som skapar en distinkt och asymmetrisk ljusbild. Den är diskret och passar i de flesta korridorer, där den skapar spännande oregelbunden siluett. Siluetten skiftar beroende på betraktningsvinkeln. Design står Fredrik Öhlin för.

Armaturen har kapslingsklass IP20, spänning 230 Vac och 50 Hz frekvens. Den använder 4 stycken LED och har ett centralt inbyggt batteri och STS självtestsystem. Det görs automatiskt ett test under en minut, en gång i veckan och var 26:e vecka sker ett 60 minuters test. Eventuella fel indikeras med tydliga dioder.

Loke monteras på vägg med eller utan distans, och finns i vit och svart stålplåt, koppar eller mässing. Armaturen har måtten 380 x 140 mm och väger 1,5 kg.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.