• Nyheter
  • Kontrollera elanvändningen via mobilen

Nyheter

Kontrollera elanvändningen via mobilen

Kontrollera elanvändningen via mobilen
2010-11-26
Nu kan man kontrollera sin elanvändning via en applikation i mobiltelefonen. Funktionen är ett komplement till Abell Securitys övervakningslarm.

              
 

Genom ett övervakningslarm och en sensor på elkabeln kan man avläsa strömförbrukningen via en applikation i mobilen.

  

Nu kan man få tillgång till aktuella uppgifter om strömförbrukningen via mobiltelefonen. En förutsättning är dock att man är uppkopplad till Abell Securitys internetanslutna larm. Via en dator eller en applikation i mobiltelefonen kan man sedan få tillgång till både aktuell och historisk strömförbrukning, i siffror och diagram. Dessutom kan man få den kalkylerade kostnaden för de senaste 24 timmarna.

Sensor mäter strömmen

Energimätningen görs möjlig genom en trådlös, batteridriven klampsensor som monteras på elens huvudledning. Där mäts enfas växelström 50 eller 60 herz. Sensorn ställs in för maximal strömstyrka om 10 eller 100 ampere. För att även ge en visuellt enklare avläsning i mobilen, översätts mätvärdena även till en skala mellan 1 och 100.

 

 

 

 

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.