• Nyheter
  • Kontorsmöbler med integrerad luftrening

Nyheter

Kontorsmöbler med integrerad luftrening

Kontorsskärmar som ger bättre luftkvalitet
På Stockholm Furniture & Light Fair 2016 visade företaget Götessons deras ljudabsorberande bordsskärm och nylanserade kontorssoffa där Pure AIR Zone, ett koncept för luftrening i kontorsmöbler, är integrerat. Konceptet skapar en zon med ren luft runt arbetsplatsen och förutom att ge en bättre allmän luftkvalitet så rensas luften från pollen, allergener och kvalster.

Pure AIR Zone® är ett svenskutvecklat och patenterat koncept för inbyggd luftrening i kontorsmöbler och inredningsdetaljer där Götessons är först ut som businesspartner och har integrerat systemet i en bordsskärm och en kontorssoffa. 

Bordsskärmen har en fläkt placerad under bordsskivan som drar in luften genom ett förfilter och därefter ett finare filter (F9). Den renade luften kommer ut via framsidan på skärmen och skapar en zon med ren luft runt arbetsplatsen. Den rena luften innehåller mycket låga halter av luftföroreningar såsom pollen, allergener, kvalster m m och bidrar till en bättre hälsa, piggare anställda och därmed en högre produktivitet. Även soffan har luftintaget under och ren luft i skärmens framsida.

Kontorsmöblerna kan med fördel användas för personer med känsliga luftrör, allergiker och astmatiker eller i lokaler där luften är av dålig kvalitet.

Luftflödet, som är både dragfritt och ljudlöst, kan ställas in i tre lägen, Låg, Medium och Boost. Vid normal användning bör filtret bytas ut ungefär vartannat år. 

Möblerna kan erhållas med företagets textilier Harlequin och Runner i sex olika kulörer vardera, Röd, Orange, Lila/Ljusblå, Mörkgrå/Ljusgrå, Svart och Grön samt blixtlås i matchande eller avvikande kulör.

Vid leverans medföljer filter och för bordsskärmen även kabelhållare. Skärmen monteras med bordsfästen som beställs separat.

Mått på bordsskärm
Tjocklek: 54 mm.
Bredd: 1200, 1400, 1600, 1800 mm.
Höjd: 675 mm.

Tekniska egenskaper - bordsskärm
Filte: Förfilter + Finfilter F9 (enligt EN 776:2012).
Luftflöde: 40, 50, 240 m³/h (± 10).
Ekvivalent luftflöde: 38, 47,5, 228 m³/h.
Ljudnivå: 28, 32, 47 dB (A).
Energiförbrukning: 25, 31, 68 W.
Vikt: 21,5 kg (1600×675 mm).

Mer information om konceptet Pure AIR Zone® finns på www.pureairzone.se och mer information om Götessons kontorsmöbler och övrigt sortiment finns på www.gotessons.se

Skriven av Anna Göth

Bordsskärm med integrerad Pure AIR Zone
Bordsskärm med integrerad Pure AIR Zone
Kontorssoffa med Pure AIR Zone
Kontorssoffa med Pure AIR Zone
Pure AIR Zone, reglering av luftflöde
Pure AIR Zone, reglering av luftflöde

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.