Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Kontorsbyggandet drivs på av låga vakanser

Nyheter

Kontorsbyggandet drivs på av låga vakanser

Kontorsbyggandet drivs på av låga vakanser. Foto Anders Wester
Förra året uppgick husbyggnadsvolymen för kontorslokaler till nästan 20 miljarder kronor.

Jämfört med 2015 innebar det en ökning med hela 63 procent. Eftersom utvecklingen för husbyggandet inom detaljhandeln har varit desto trögare har kontorslokalerna varit den drivande delen för den gemensamma sektorns utveckling. Aktiviteten var hög i många län, men det var storstadslänen som tog täten och i Stockholm ökade kontorsbyggandet med hela 75 procent jämfört med 2015. Det intensiva kontorsbyggandet drivs också på av låga vakansgrader och i Stockholm är antalet lediga kontorslokaler det lägsta på över 15 år.

Källa: Industrifakta, Marknadssignaler & Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.