Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Konjunkturutvecklingen i installatörsbranscherna

Nyheter

Konjunkturutvecklingen i installatörsbranscherna

INGEN BILD
Industrifaktas bevakning av installatörsbranschernas utveckling visar att den samlade marknadsvolymen för kyla, el, ventilation, värme och sanitet beräknas ha minskat med närmare 2 procent under 2008.

När det gäller påbörjade husbyggnadsinvesteringar var det endast två sektorer som utvecklades positivt under förra året. Den ena var industrins nybyggande, som till följd av några enstaka stora projekt ökade med närmare 60 procent. Den andra sektorn som växte 2008 var de offentliga ombyggnadsinvesteringarna, vars volym ökade med 10-15 procent.

Ny- och ombyggnad av bostäder sjönk med cirka 20 procent, byggandet av privata respektive offentliga lokaler gick ned med cirka 10 procent vardera. Industriinstallationer, kopplade till maskininvesteringar beräknas ha legat kvar på i stort sett oförändrad nivå under förra året. I år förväntas den totala installationsvolymen sjunka med ytterligare cirka 5 procent för att sedan hålla sig någorlunda oförändrad under 2010.


Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.