Nyheter

Komplett arbetsplats på en kubik

Komplett arbetsplats på en kubik
Lanab Groups nyhet Cubic lanserades lägligt mitt i tiden då hemmakontoret blivit den nya normen. Med sina 0,8 kvm och på endast 19 sekunder kan Cubic omvandlas till en ergonomisk arbetsplats lämplig för kontoret hemma, den tillfälliga arbetsplatsen eller som en Co-working lösning.

Cubic är utrustad med ett höj- och sänkbart arbetsbord som gör det möjligt att enkelt ändra arbetsställning under dagen. Det finns plats för förvaring av till exempel skrivare, laptop, pärmar och annat material. Möbeln levereras komplett med powerdot med ett nätuttag och en USB, kabelgenomföring och kabelränna. Cubic är lätt att flytta då möbeln har förmonterade och låsbara hjul.

Som tillval i Lanabs sortiment finns balanspallen Point som är en extra ergonomisk och avlastande sittmöbel. Pallen är anpassad för att kunna förvaras i en stängd Cubic. Andra tillval är bland annat ståstöd, monitorfäste, lampa, laddare till smartphone och lås till dörrarna.

Cubic har en yta av vitt laminat och tillval av frontlaminat i kulörerna ljusgrå, ek, vitlaserad ask eller mörklaserad ask.

Teknisk specifikation

Skåp
HxBxD: 1310, 1230, 630 mm
Svängradie dörr: 600 mm
Vikt: 100 kg

Skrivbord
Arbetsyta: 1060 x 520 mm
Höjdjustering: 670–1230 mm
Slaglängd: 560 mm
Lyftkraft: 80 kg

Skriven av Jenny Öhlund

Cubic i öppet läge
Cubic i öppet läge
Cubic i stängt läge
Cubic i stängt läge

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.