Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Kompakta stolar för arenor

Kompakta stolar för arenor
Mono-stolen från Hamari tar liten plats men uppfyller alla funktionskrav som ställs på en bra arenastol. Hopfälld är stolen endast 120 mm djup och bildar en nästan skulpturell form. Mekanismen för säte och armstöd gör att de fälls ut synkront i samma rörelse.

Den nya Mono-stolen är designad för Hamari av Philip Kronqvist och tack vare sin mycket solida konstruktion passar den i en rad olika lokaler. Den kompakta storlek ger extra utrymme och man kan ha fler stolar i rummet. Mono är även lämplig för lounger, hallar eller andra trånga rum, eftersom den går att beställa som enstaka möbel. 
 
MONO är en hopfälld en kompakt rektangulär enhet och öppnas upp i rygg, säte och armstöd i en rörelse. Sitsen är fjäderbelastad och återgår in i sitt hölje samtidigt med ryggstöd och armstöd. Konstruktionen är gjord i pulverlackerad stål och undersida och ryggstödets baksida (höljet) är gjort i valfritt träfaner eller målad MDF. Sitsen och ryggstödet är klädda med valfritt tyg ovanpå format CMHR-skum. Ryggvinkel är 20 grader. Varje stol är 525 mm bred och sitthöjden är 445 mm. 

Stolen uppfyller brandsäkerhetskraven NF D 60-013, BS5852 Spjälsäng 5, AM 18 och CAL TB 133.

Skriven av Malena Beijer

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.