Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Kompakta stolar för arenor

Kompakta stolar för arenor
Mono-stolen från Hamari tar liten plats men uppfyller alla funktionskrav som ställs på en bra arenastol. Hopfälld är stolen endast 120 mm djup och bildar en nästan skulpturell form. Mekanismen för säte och armstöd gör att de fälls ut synkront i samma rörelse.

Den nya Mono-stolen är designad för Hamari av Philip Kronqvist och tack vare sin mycket solida konstruktion passar den i en rad olika lokaler. Den kompakta storlek ger extra utrymme och man kan ha fler stolar i rummet. Mono är även lämplig för lounger, hallar eller andra trånga rum, eftersom den går att beställa som enstaka möbel. 
 
MONO är en hopfälld en kompakt rektangulär enhet och öppnas upp i rygg, säte och armstöd i en rörelse. Sitsen är fjäderbelastad och återgår in i sitt hölje samtidigt med ryggstöd och armstöd. Konstruktionen är gjord i pulverlackerad stål och undersida och ryggstödets baksida (höljet) är gjort i valfritt träfaner eller målad MDF. Sitsen och ryggstödet är klädda med valfritt tyg ovanpå format CMHR-skum. Ryggvinkel är 20 grader. Varje stol är 525 mm bred och sitthöjden är 445 mm. 

Stolen uppfyller brandsäkerhetskraven NF D 60-013, BS5852 Spjälsäng 5, AM 18 och CAL TB 133.

Skriven av Malena Beijer

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.