• Nyheter
  • Kompakt vinkelskruvdragare för trånga utrymmen

Nyheter

Kompakt vinkelskruvdragare för trånga utrymmen

Kompakt vinkelskruvdragare för trånga utrymmen
2010-05-12
Milwaukee utökar sitt sortiment med en kompakt vinkelskruvdragare som kan komma åt även i besvärliga utrymmen.

 
  

Vinkelskruvdragaren C12 RAD har 90 graders vinkel och en vinkelstorlek på endast 95 millimeter. Det gör den användbar i små utrymmen där det kan vara besvärligt att nå med en vanlig skruvdragare. Skruvdragaren har gummibeklätt handtag för att ge ett bra grepp. Den är även försedd med en elektronisk strömbrytare som slår av vid uppnått moment. Skruvdragaren har också en LED-lampa som kan ge extra ljus vid arbeten i dåligt upplysta utrymmen. En batteriindikator visar kontinuerligt hur mycket ström som finns kvar i batteriet.

Flera momentinställningar

Skruvdragaren har 12 Nm vridmoment och variabel hastighet från 0 upp till 800 varv per minut. Det finns 11 olika lägen för momentinställning och dessutom ett borrläge. Maskinen är 95 millimeter lång och väger 1,1 kilo.

Två batterier följer med

Maskinen levereras med två stycken 12 volt 1,5 Ah Li-Ion batterier, laddare och väska. Den kan också användas med Milwaukees 12 volt 3,0 Ah Li-Ion batteri, som ger ökad driftstid.

Nyheter

Toalettmöbler av återvunnen papp

2022-08-19
Badrumsskåp

Med returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis sticker Mix&Match ut både i sin estetik och ur ett hållbarhetsperspektiv. Mix&Match är utvecklad av Novosan för att tåla hårt bruk och är väl lämpad för offentliga toaletter.

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

fischer FAFS justerskruv med ett försänkt clips

Justerskruv som minskar materialspill

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.