Nyheter

Kompakt energilagring för småhus

Kompakt energilagring för småhus
Nu finns möjligheten att lagra sol- och vind-energi med modern batteriteknik. Box of Energy SMALL är ett kompakt energilagringssystem för mindre stugor och små villor. Den tillgodoser de grundläggande behoven under 10 -15 h, och kan enkelt laddas upp med hjälp av solceller. Via en app är det sen möjligt att övervaka systemet, se laddstatus, förbrukning, uttagen effekt, solcellsproduktion, historisk data, besparing och väderprognos.

Box of ENERGYs produktlinje är utformad för att installeras i befintlig inomhusmiljö. Storlek, kompakthet och utseende har varit viktiga ledord för företaget Swedish Box of Energy, som skapat en hel serie lagringsstationer. Bolaget använder den senaste lithium-ion batteritekniken för att lagra t ex solkraft och erbjuder en egenutvecklad mjukvara som optimerar systemet, tillsammans med certifierade komponenter så att kunden alltid är garanterad det bästa energiutnyttjande. 

Lagringssystemet SMALL kan driva en stuga/villa med normaldrift, utan tillskott av extern el under c:a 10-15 timmar och kan vid normalt dagsljus med en 3kW(p) solcellsanläggning laddas upp igen på mindre än fyra timmar. Den är CE-märkt. De nya solpanelerna blir allt mer effektiva, samtidigt som om man vet att det ska regna nästa dag så kan man passa på att ladda systemet. Appen hjälper till med planeringen. Kan även nyttjas till att hålla koll på elbörsen, och ladda när det är som billigast. 

Box of ENERGY erbjuder lösningar både för ”on-grid” och ”off-grid”. Man kan alltså använda systemet oavsett om man har tillgång till ett stabilt elnät, eller bor i fastigheter där nätet är opålitligt eller där det helt enkelt inte finns nått elnät idag. Med den inbyggda UPS:en (Avbrottsfri kraftförsörjning) säkerställs elförsörjningen till bergvärmepumpen, ventilationen, belysning, och datorer m m kan alltid hållas igång vid eventuella elnätsbortfall.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.