Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Kompakt energilagring för småhus

Kompakt energilagring för småhus
2017-02-01
Nu finns möjligheten att lagra sol- och vind-energi med modern batteriteknik. Box of Energy SMALL är ett kompakt energilagringssystem för mindre stugor och små villor. Den tillgodoser de grundläggande behoven under 10 -15 h, och kan enkelt laddas upp med hjälp av solceller. Via en app är det sen möjligt att övervaka systemet, se laddstatus, förbrukning, uttagen effekt, solcellsproduktion, historisk data, besparing och väderprognos.

Box of ENERGYs produktlinje är utformad för att installeras i befintlig inomhusmiljö. Storlek, kompakthet och utseende har varit viktiga ledord för företaget Swedish Box of Energy, som skapat en hel serie lagringsstationer. Bolaget använder den senaste lithium-ion batteritekniken för att lagra t ex solkraft och erbjuder en egenutvecklad mjukvara som optimerar systemet, tillsammans med certifierade komponenter så att kunden alltid är garanterad det bästa energiutnyttjande. 

Lagringssystemet SMALL kan driva en stuga/villa med normaldrift, utan tillskott av extern el under c:a 10-15 timmar och kan vid normalt dagsljus med en 3kW(p) solcellsanläggning laddas upp igen på mindre än fyra timmar. Den är CE-märkt. De nya solpanelerna blir allt mer effektiva, samtidigt som om man vet att det ska regna nästa dag så kan man passa på att ladda systemet. Appen hjälper till med planeringen. Kan även nyttjas till att hålla koll på elbörsen, och ladda när det är som billigast. 

Box of ENERGY erbjuder lösningar både för ”on-grid” och ”off-grid”. Man kan alltså använda systemet oavsett om man har tillgång till ett stabilt elnät, eller bor i fastigheter där nätet är opålitligt eller där det helt enkelt inte finns nått elnät idag. Med den inbyggda UPS:en (Avbrottsfri kraftförsörjning) säkerställs elförsörjningen till bergvärmepumpen, ventilationen, belysning, och datorer m m kan alltid hållas igång vid eventuella elnätsbortfall.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.