Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Kompakt energilagring för småhus

Kompakt energilagring för småhus
Nu finns möjligheten att lagra sol- och vind-energi med modern batteriteknik. Box of Energy SMALL är ett kompakt energilagringssystem för mindre stugor och små villor. Den tillgodoser de grundläggande behoven under 10 -15 h, och kan enkelt laddas upp med hjälp av solceller. Via en app är det sen möjligt att övervaka systemet, se laddstatus, förbrukning, uttagen effekt, solcellsproduktion, historisk data, besparing och väderprognos.

Box of ENERGYs produktlinje är utformad för att installeras i befintlig inomhusmiljö. Storlek, kompakthet och utseende har varit viktiga ledord för företaget Swedish Box of Energy, som skapat en hel serie lagringsstationer. Bolaget använder den senaste lithium-ion batteritekniken för att lagra t ex solkraft och erbjuder en egenutvecklad mjukvara som optimerar systemet, tillsammans med certifierade komponenter så att kunden alltid är garanterad det bästa energiutnyttjande. 

Lagringssystemet SMALL kan driva en stuga/villa med normaldrift, utan tillskott av extern el under c:a 10-15 timmar och kan vid normalt dagsljus med en 3kW(p) solcellsanläggning laddas upp igen på mindre än fyra timmar. Den är CE-märkt. De nya solpanelerna blir allt mer effektiva, samtidigt som om man vet att det ska regna nästa dag så kan man passa på att ladda systemet. Appen hjälper till med planeringen. Kan även nyttjas till att hålla koll på elbörsen, och ladda när det är som billigast. 

Box of ENERGY erbjuder lösningar både för ”on-grid” och ”off-grid”. Man kan alltså använda systemet oavsett om man har tillgång till ett stabilt elnät, eller bor i fastigheter där nätet är opålitligt eller där det helt enkelt inte finns nått elnät idag. Med den inbyggda UPS:en (Avbrottsfri kraftförsörjning) säkerställs elförsörjningen till bergvärmepumpen, ventilationen, belysning, och datorer m m kan alltid hållas igång vid eventuella elnätsbortfall.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.