Nyheter

Kompakt borrskruvdragare

Kompakt borrskruvdragare
Hilti lanserar en kompakt, batteridriven borrskruvdragare som uppges ha hög kapacitet i förhållande till vikten.

        
 Hiltis nya batteridrivna borrskruvdragare SFC 14-A har högt varvtal och ska ge bra borr- och skruvkapacitet i förhållande till vikten.
  

Den batteridrivna borrskruvdragaren SFC 14-A är kompakt och väger endast 1,5 kilo. För att borrning ska gå snabbt har den ett maximalt varvtal på 1 700 varv på tvåans växel. Enligt leverantören ska det, i kombination med vridmomentet 24 newtonmeter, ge hög kapacitet i förhållande till storlek och vikt.

Diodlampa lyser upp

Skruvdragaren har en inbyggd diodlampa som ska underlätta arbetet i mörka utrymmen. Även i trånga utrymmen uppges den fungera bra med sina kompakta mått.
Skruvdragaren är försedd med en bälteshake som kan vändas så att det passar både höger- och vänsterhänta. Batteriet av Li-Ion-typ är på 14,4 volt och 1,6 amperetimmar.

 

 

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.