• Nyheter
  • Kommunicera enklare med hyresgästerna

Nyheter

Kommunicera enklare med hyresgästerna

Kommunicera enklare med hyresgästerna
En digital kommunikationstavla ska förenkla kontakterna mellan hyresgäster och fastighetsägare. Informationen uppdateras via webben och hyresgästen kan göra bokningar och felanmälan direkt på tavlan.

    
 Digitala kommunikationstavlan Agera 19 gör det möjligt för förvaltaren att uppdatera informationen från en dator. Hyresgästen kan logga in med beröringsfri nyckel och ta del av individuell information, men även göra tvättstugebokning eller lämna felanmälan.
 

 

Med kommunikationstavlan Agera 19 ska fastighetsägare kunna kommunicera enklare med sina hyresgäster. Via en webbläsare kan förvaltaren se till att boendeinformationen alltid är uppdaterad. Ny boendeinformation kan enkelt publiceras till önskad entré.

– Tavlan har ett moduluppbyggt och öppet gränssnitt. Det ger förvaltaren stor valfrihet att välja vad som ska visas. Det kan exempelvis vara en spegling av den egna webbplatsen eller till och med reklammeddelanden, berättar Fredrik Karlsson hos leverantören Aptus Elektronik AB.

Individuella tjänster
Med hjälp av en beröringsfri nyckelbricka kan hyresgästen identifiera sig mot tavlans inbyggda läsare. Därmed går det att ta del av individuell information som energianvändning eller specifika meddelanden till lägenhetsinnehavaren.

Samtidigt går det även att med hjälp av tavlans pekskärm göra tvättstugebokningar och lämna felanmälan.

Tålig pekskärm
Enligt företaget är kommunikationstavlans pekskärm beprövad för offentliga miljöer. Den ska vara vatten- och dammtålig, och den innehåller heller ingen fläkt eller hårddisk som kan gå sönder.

Eftersom tavlan är försedd med en rörelsedetektor är skärmen aktiv enbart när den används.

 

Källa: Aptus Elektronik AB 


Martin Steno, redaktör

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.