• Nyheter
  • Kommunägda bostadsbolag ökar underhållet 2009

Nyheter

Kommunägda bostadsbolag ökar underhållet 2009

INGEN BILD
Enligt Industrifaktas enkäter kommer nivåerna på årets bostadsunderhåll att vara oförändrade. Däremot finns skillnader mellan privata och kommunala bolag.

I Industrifaktas fastighetspanel, med 100 av de största privata och kommunägda fastighets- och bostadsbolagen, visar enkäterna att nivån på underhållet verkar hålla sig oförändrad i år jämfört med 2008. Förra året ökade kostnaderna i fasta priser med omkring 3 procent, men i år väntas således ökningen stanna upp.

Privata fastighetsägare minskar underhållet
Skillnaden mellan kommunägda bostadsbolag och privata fastighetsägare är tydlig. De senare väntar sig minska sin underhållsvolym med knappt 2 procent, medan SABO-företagen bedömer att volymen kommer att öka med ungefär lika mycket i år. SABO-företagen väntas prioritera fasader och stammar medan de privatägda bolagen främst väntas satsa på energisparprojekt.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_b.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.