Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Kombinerad isolering och dränering av källarväggar

Nyheter

Kombinerad isolering och dränering av källarväggar

Jackon Thermodrän isolerande och dränerande skivor av EPS
Jackons diffusionsöppna dräneringsskiva Thermodrän® är en fiberduksklädd och formgjuten EPS-skiva med horisontella och vertikala hål för både utvändig värmeisolering och dränering av källarväggar.

För att få en torr och varm källare utan fukt och tråkig ”källarlukt” finns Jackon Thermodrän som är en diffusionsöppen skiva av expanderad polystyren baserad på den isolerande skivan Jackopor® 100. Skivan kan beställas med eller utan en pålimmad fiberduk i bruksklass N2 som förhindrar mindre partiklar från att tränga in och sätta igen de dränerande hålen.

Skivans diffusionsöppna egenskaper hjälper väggen att torka både inifrån och utifrån terrängen samtidigt som de värmeisolerande egenskaperna hos EPS ger ett lambdavärde på 0,038 W/mK.

Thermodrän-skivan har en stark försegling mellan EPS-kulorna vilket gör den mycket robust och smular inte vid kapning. Eftersom skivan inte är riktningsberoende utan kan monteras åt båda håll (upp/ned) och där kapade delar kan användas vid höjd- och breddjustering kan onödigt spill undvikas. Monteringen kan både göras med punktvis limning eller isolerhållare beroende på förutsättningarna.

Storlekar
Bredd 1200 mm, höjd 600 mm, tjocklek 100 eller 200 mm.

Thermodrän® är patenterad.

Skriven av Helena Bengtsson.

Jackon Thermodrän för isolering och dränering av källarväggar
Jackon Thermodrän för isolering och dränering av källarväggar
Jackon Thermodrän montering mot källarvägg
Jackon Thermodrän montering mot källarvägg
Jackon Thermodrän kan höjdjusteras mot källarvägg
Jackon Thermodrän kan höjdjusteras mot källarvägg

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.