• Nyheter
  • Kombinerad isolering och dränering av källarväggar

Nyheter

Kombinerad isolering och dränering av källarväggar

Jackon Thermodrän isolerande och dränerande skivor av EPS
Jackons diffusionsöppna dräneringsskiva Thermodrän® är en fiberduksklädd och formgjuten EPS-skiva med horisontella och vertikala hål för både utvändig värmeisolering och dränering av källarväggar.

För att få en torr och varm källare utan fukt och tråkig ”källarlukt” finns Jackon Thermodrän som är en diffusionsöppen skiva av expanderad polystyren baserad på den isolerande skivan Jackopor® 100. Skivan kan beställas med eller utan en pålimmad fiberduk i bruksklass N2 som förhindrar mindre partiklar från att tränga in och sätta igen de dränerande hålen.

Skivans diffusionsöppna egenskaper hjälper väggen att torka både inifrån och utifrån terrängen samtidigt som de värmeisolerande egenskaperna hos EPS ger ett lambdavärde på 0,038 W/mK.

Thermodrän-skivan har en stark försegling mellan EPS-kulorna vilket gör den mycket robust och smular inte vid kapning. Eftersom skivan inte är riktningsberoende utan kan monteras åt båda håll (upp/ned) och där kapade delar kan användas vid höjd- och breddjustering kan onödigt spill undvikas. Monteringen kan både göras med punktvis limning eller isolerhållare beroende på förutsättningarna.

Storlekar
Bredd 1200 mm, höjd 600 mm, tjocklek 100 eller 200 mm.

Thermodrän® är patenterad.

Skriven av Helena Bengtsson.

Jackon Thermodrän för isolering och dränering av källarväggar
Jackon Thermodrän för isolering och dränering av källarväggar
Jackon Thermodrän montering mot källarvägg
Jackon Thermodrän montering mot källarvägg
Jackon Thermodrän kan höjdjusteras mot källarvägg
Jackon Thermodrän kan höjdjusteras mot källarvägg

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.