• Nyheter
  • Koldioxidnegativ baksida till textilgolv

Nyheter

Koldioxidnegativ baksida till textilgolv

Koldioxidnegativ baksida till textilgolv
CircuitBac Green är en ny baksida tillverkad med en blandning av koldioxidnegativa bioplaster och återvunnet fyllnadsmaterial av mineral. Klimatpåverkan minskar genom att materialet i produkten lagrar koldioxid.

Den nya produkten CircuitBac Green från Interface är en stor innovation från företaget. De bioplaster som används i CircuitBac Green är det första koldioxidnegativa alternativet till de baksidor som finns idag. Detta är ett stort steg mot att skapa koldioxidnegativa produkter. Ett textilgolv med CircuitBac Green kan ge ett så lågt koldioxidavtryck som 2,3 kg CO2 eq./m2, vilket är mer än dubbelt så bra som en standardprodukt. Utvecklingen, kallad Mission Zero, av denna produkt är ett led i strävan att inte göra något negativt avtryck på miljön senast år 2020.

CircuitBac Green är förstärkt med 100 procent återvunnet fiberglas vilket ger stabilitet och hållbarhet. Baksidan är tillverkad av 80% bioplaster och naturliga oljor, och 3% kallpressat petrokemiskt innehåll (tillsatser). Detta innebär att det totala återvunna och biologiska innehållet för en matta kan vara så högt som 87%, beroende på produkt. Den har den  dimensionella stabiliteten för en limfri installation. CircuitBac Green kan kombineras med ett brett sortiment av Interface befintliga textilplattor. Dessa finns i olika prisklasser, färger och mönster.

Skriven av Harald Holm

Mission Zero
Mission Zero
Biobaserat innehåll
Biobaserat innehåll
CircuitBac Green
CircuitBac Green

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.