För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • Koldioxidnegativ baksida till textilgolv

Nyheter

Koldioxidnegativ baksida till textilgolv

Koldioxidnegativ baksida till textilgolv
CircuitBac Green är en ny baksida tillverkad med en blandning av koldioxidnegativa bioplaster och återvunnet fyllnadsmaterial av mineral. Klimatpåverkan minskar genom att materialet i produkten lagrar koldioxid.

Den nya produkten CircuitBac Green från Interface är en stor innovation från företaget. De bioplaster som används i CircuitBac Green är det första koldioxidnegativa alternativet till de baksidor som finns idag. Detta är ett stort steg mot att skapa koldioxidnegativa produkter. Ett textilgolv med CircuitBac Green kan ge ett så lågt koldioxidavtryck som 2,3 kg CO2 eq./m2, vilket är mer än dubbelt så bra som en standardprodukt. Utvecklingen, kallad Mission Zero, av denna produkt är ett led i strävan att inte göra något negativt avtryck på miljön senast år 2020.

CircuitBac Green är förstärkt med 100 procent återvunnet fiberglas vilket ger stabilitet och hållbarhet. Baksidan är tillverkad av 80% bioplaster och naturliga oljor, och 3% kallpressat petrokemiskt innehåll (tillsatser). Detta innebär att det totala återvunna och biologiska innehållet för en matta kan vara så högt som 87%, beroende på produkt. Den har den  dimensionella stabiliteten för en limfri installation. CircuitBac Green kan kombineras med ett brett sortiment av Interface befintliga textilplattor. Dessa finns i olika prisklasser, färger och mönster.

Skriven av Harald Holm

Mission Zero
Mission Zero
Biobaserat innehåll
Biobaserat innehåll
CircuitBac Green
CircuitBac Green

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.