Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Koldioxidnegativ baksida till textilgolv

Nyheter

Koldioxidnegativ baksida till textilgolv

Koldioxidnegativ baksida till textilgolv
CircuitBac Green är en ny baksida tillverkad med en blandning av koldioxidnegativa bioplaster och återvunnet fyllnadsmaterial av mineral. Klimatpåverkan minskar genom att materialet i produkten lagrar koldioxid.

Den nya produkten CircuitBac Green från Interface är en stor innovation från företaget. De bioplaster som används i CircuitBac Green är det första koldioxidnegativa alternativet till de baksidor som finns idag. Detta är ett stort steg mot att skapa koldioxidnegativa produkter. Ett textilgolv med CircuitBac Green kan ge ett så lågt koldioxidavtryck som 2,3 kg CO2 eq./m2, vilket är mer än dubbelt så bra som en standardprodukt. Utvecklingen, kallad Mission Zero, av denna produkt är ett led i strävan att inte göra något negativt avtryck på miljön senast år 2020.

CircuitBac Green är förstärkt med 100 procent återvunnet fiberglas vilket ger stabilitet och hållbarhet. Baksidan är tillverkad av 80% bioplaster och naturliga oljor, och 3% kallpressat petrokemiskt innehåll (tillsatser). Detta innebär att det totala återvunna och biologiska innehållet för en matta kan vara så högt som 87%, beroende på produkt. Den har den  dimensionella stabiliteten för en limfri installation. CircuitBac Green kan kombineras med ett brett sortiment av Interface befintliga textilplattor. Dessa finns i olika prisklasser, färger och mönster.

Skriven av Harald Holm

Mission Zero
Mission Zero
Biobaserat innehåll
Biobaserat innehåll
CircuitBac Green
CircuitBac Green

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.