Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Köksfläkten som pratar med hällen

Nyheter

Köksfläkten som pratar med hällen

Köksfläkten som pratar med hällen
Med Mieles nya Conactivity-system kan fläkten kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till det som lagas på hällen.

 
       
 Mieles nya Conactivity-system gör att fläkten kan kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till den aktuella matlagningen. Det hela sköts av inbyggda moduler som kommunicerar via elledningen.

Conactivity-systemet innebär att köksfläkten automatiskt anpassar utsuget till den aktuella matlagningen. Direkt efter att hällen slagits på startas fläkten med den effekt som behövs för de kokzoner som används. Om man sedan ändrar inställningarna på hällen anpassar sig fläkten automatiskt och ökar eller minskar fläktutsuget. Men om man vill kan man när som helst stänga av automatiken och ställa in fläktens effekt manuellt.

Kommunicerar via elledningen

Det som gör det hela till ett fungerande system är kommunikationsmoduler som byggs in i både fläkten och hällen. Kommunikationen sker sedan via bostadens existerande elledningar. Därför krävs heller inga speciella kabeldragningar mellan fläkt och häll.

Även för befintliga fläktar

I princip kan alla företagets fläktkåpor förses med systemet och det kan även monteras i efterhand i flertalet befintliga fläktmodeller.

 

 

 

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.