• Nyheter
  • Köksfläkten som pratar med hällen

Nyheter

Köksfläkten som pratar med hällen

Köksfläkten som pratar med hällen
Med Mieles nya Conactivity-system kan fläkten kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till det som lagas på hällen.

 
       
 Mieles nya Conactivity-system gör att fläkten kan kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till den aktuella matlagningen. Det hela sköts av inbyggda moduler som kommunicerar via elledningen.

Conactivity-systemet innebär att köksfläkten automatiskt anpassar utsuget till den aktuella matlagningen. Direkt efter att hällen slagits på startas fläkten med den effekt som behövs för de kokzoner som används. Om man sedan ändrar inställningarna på hällen anpassar sig fläkten automatiskt och ökar eller minskar fläktutsuget. Men om man vill kan man när som helst stänga av automatiken och ställa in fläktens effekt manuellt.

Kommunicerar via elledningen

Det som gör det hela till ett fungerande system är kommunikationsmoduler som byggs in i både fläkten och hällen. Kommunikationen sker sedan via bostadens existerande elledningar. Därför krävs heller inga speciella kabeldragningar mellan fläkt och häll.

Även för befintliga fläktar

I princip kan alla företagets fläktkåpor förses med systemet och det kan även monteras i efterhand i flertalet befintliga fläktmodeller.

 

 

 

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.