• Nyheter
  • Köksfläkten som pratar med hällen

Nyheter

Köksfläkten som pratar med hällen

Köksfläkten som pratar med hällen
Med Mieles nya Conactivity-system kan fläkten kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till det som lagas på hällen.

 
       
 Mieles nya Conactivity-system gör att fläkten kan kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till den aktuella matlagningen. Det hela sköts av inbyggda moduler som kommunicerar via elledningen.

Conactivity-systemet innebär att köksfläkten automatiskt anpassar utsuget till den aktuella matlagningen. Direkt efter att hällen slagits på startas fläkten med den effekt som behövs för de kokzoner som används. Om man sedan ändrar inställningarna på hällen anpassar sig fläkten automatiskt och ökar eller minskar fläktutsuget. Men om man vill kan man när som helst stänga av automatiken och ställa in fläktens effekt manuellt.

Kommunicerar via elledningen

Det som gör det hela till ett fungerande system är kommunikationsmoduler som byggs in i både fläkten och hällen. Kommunikationen sker sedan via bostadens existerande elledningar. Därför krävs heller inga speciella kabeldragningar mellan fläkt och häll.

Även för befintliga fläktar

I princip kan alla företagets fläktkåpor förses med systemet och det kan även monteras i efterhand i flertalet befintliga fläktmodeller.

 

 

 

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.