• Nyheter
  • Köksfläkten som pratar med hällen

Nyheter

Köksfläkten som pratar med hällen

Köksfläkten som pratar med hällen
Med Mieles nya Conactivity-system kan fläkten kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till det som lagas på hällen.

 
       
 Mieles nya Conactivity-system gör att fläkten kan kommunicera med kökshällen och automatiskt anpassa utsuget till den aktuella matlagningen. Det hela sköts av inbyggda moduler som kommunicerar via elledningen.

Conactivity-systemet innebär att köksfläkten automatiskt anpassar utsuget till den aktuella matlagningen. Direkt efter att hällen slagits på startas fläkten med den effekt som behövs för de kokzoner som används. Om man sedan ändrar inställningarna på hällen anpassar sig fläkten automatiskt och ökar eller minskar fläktutsuget. Men om man vill kan man när som helst stänga av automatiken och ställa in fläktens effekt manuellt.

Kommunicerar via elledningen

Det som gör det hela till ett fungerande system är kommunikationsmoduler som byggs in i både fläkten och hällen. Kommunikationen sker sedan via bostadens existerande elledningar. Därför krävs heller inga speciella kabeldragningar mellan fläkt och häll.

Även för befintliga fläktar

I princip kan alla företagets fläktkåpor förses med systemet och det kan även monteras i efterhand i flertalet befintliga fläktmodeller.

 

 

 

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!