Nyheter

Knapptryck sparar vatten

Knapptryck sparar vatten
Oras kompletterar sitt produktsortiment med ett duschset som ska minska vattenförbrukningen med upp till 50 procent.

                   
 Med en enkel knapptryckning på duschhandtaget ska Oras Natura minska vattenförbrukningen med uppemot 50 procent.
  

Det finska företaget Oras lanserar det nya duschsetet Natura. Med en knapptryckning på duschhuvudet ska man kunna spara upp till 50 procent av den normala vatten- och energiförbrukningen. Enligt företaget är det möjligt utan att man behöver minska på vare sig funktion eller komfort.

Komplett duschset

I duschsetet ingår en duschstång med väggfästen, handdusch med den nya knappfunktionen, vägghållare, duschslang, tvålkopp och krok. Produkten passar till samtliga termostat- och pressostatblandare i företgets sortiment.

 

 

 

Nyheter

Toalettmöbler av återvunnen papp

2022-08-19
Badrumsskåp

Med returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis sticker Mix&Match ut både i sin estetik och ur ett hållbarhetsperspektiv. Mix&Match är utvecklad av Novosan för att tåla hårt bruk och är väl lämpad för offentliga toaletter.

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

fischer FAFS justerskruv med ett försänkt clips

Justerskruv som minskar materialspill

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.