• Nyheter
  • Klottersanering med återanvändning

Nyheter

Klottersanering med återanvändning

Klottersanering med återanvändning
Valesco Teknik AB erbjuder klottersanering med en miljöanpassad maskin som använder sig av lågtryck och återanvänder saneringsmedlet.

         
 

Valescos Klottersaneringsmaskin arbetar med lågt tryck och en roterande borste. All saneringsvätska sugs tillbaka till maskinens vätsketank och kan återanvändas.

 

 

Valescos Klottersaneringsmaskin är avsedd för alla typer av klottersanering och kan även användas på fuktkänsliga elskåp. Maskinen återanvänder saneringsvätskan och är särskilt framtagen för att vara skonsam mot både användare och omgivningar.


Rengör med borste
Vid rengöring pumpas saneringsvätska från maskinens tank, genom en slang, till ett munstycke med en roterande borste som avlägsnar klottret. Hela klottersaneringsprocessen sköts av operatören via munstycket. Detta är utrustat med brytare för att man ska kunna växla mellan sugfunktion och tillförsel av klottersaneringsvätska. Den använda vätskan och den borttagna färgen sugs tillbaka till maskinens vätsketank. Där filtreras slaggprodukter bort och vätskan kan återanvändas.

Kan användas vid vinterförhållanden
Efter rengöring uppges maskinen endast lämna en lätt fuktig yta efter sig. Detta ska göra det möjligt att sanera i praktiskt taget alla typer av utrymmen och miljöer, även vid vinterförhållanden.
När arbetet är avslutat pumpas saneringsvätskan ut i en transportsäker plastbehållare för vidare transport till avfallsanläggning.

Även för fasadtvätt
Klottersaneringsmaskinen kan även användas för annan rengöring som, exempelvis, fasadtvätt och avkalkning av fönsterrutor. Som extra tillbehör finns extra lång sugslang, förlängningsskaft samt ergonomisk avlastare med balansblock.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.