Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Klottersanering med återanvändning

Nyheter

Klottersanering med återanvändning

Klottersanering med återanvändning
Valesco Teknik AB erbjuder klottersanering med en miljöanpassad maskin som använder sig av lågtryck och återanvänder saneringsmedlet.

         
 

Valescos Klottersaneringsmaskin arbetar med lågt tryck och en roterande borste. All saneringsvätska sugs tillbaka till maskinens vätsketank och kan återanvändas.

 

 

Valescos Klottersaneringsmaskin är avsedd för alla typer av klottersanering och kan även användas på fuktkänsliga elskåp. Maskinen återanvänder saneringsvätskan och är särskilt framtagen för att vara skonsam mot både användare och omgivningar.


Rengör med borste
Vid rengöring pumpas saneringsvätska från maskinens tank, genom en slang, till ett munstycke med en roterande borste som avlägsnar klottret. Hela klottersaneringsprocessen sköts av operatören via munstycket. Detta är utrustat med brytare för att man ska kunna växla mellan sugfunktion och tillförsel av klottersaneringsvätska. Den använda vätskan och den borttagna färgen sugs tillbaka till maskinens vätsketank. Där filtreras slaggprodukter bort och vätskan kan återanvändas.

Kan användas vid vinterförhållanden
Efter rengöring uppges maskinen endast lämna en lätt fuktig yta efter sig. Detta ska göra det möjligt att sanera i praktiskt taget alla typer av utrymmen och miljöer, även vid vinterförhållanden.
När arbetet är avslutat pumpas saneringsvätskan ut i en transportsäker plastbehållare för vidare transport till avfallsanläggning.

Även för fasadtvätt
Klottersaneringsmaskinen kan även användas för annan rengöring som, exempelvis, fasadtvätt och avkalkning av fönsterrutor. Som extra tillbehör finns extra lång sugslang, förlängningsskaft samt ergonomisk avlastare med balansblock.

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.