• Nyheter
  • Klottersanering med återanvändning

Nyheter

Klottersanering med återanvändning

Klottersanering med återanvändning
Valesco Teknik AB erbjuder klottersanering med en miljöanpassad maskin som använder sig av lågtryck och återanvänder saneringsmedlet.

         
 

Valescos Klottersaneringsmaskin arbetar med lågt tryck och en roterande borste. All saneringsvätska sugs tillbaka till maskinens vätsketank och kan återanvändas.

 

 

Valescos Klottersaneringsmaskin är avsedd för alla typer av klottersanering och kan även användas på fuktkänsliga elskåp. Maskinen återanvänder saneringsvätskan och är särskilt framtagen för att vara skonsam mot både användare och omgivningar.


Rengör med borste
Vid rengöring pumpas saneringsvätska från maskinens tank, genom en slang, till ett munstycke med en roterande borste som avlägsnar klottret. Hela klottersaneringsprocessen sköts av operatören via munstycket. Detta är utrustat med brytare för att man ska kunna växla mellan sugfunktion och tillförsel av klottersaneringsvätska. Den använda vätskan och den borttagna färgen sugs tillbaka till maskinens vätsketank. Där filtreras slaggprodukter bort och vätskan kan återanvändas.

Kan användas vid vinterförhållanden
Efter rengöring uppges maskinen endast lämna en lätt fuktig yta efter sig. Detta ska göra det möjligt att sanera i praktiskt taget alla typer av utrymmen och miljöer, även vid vinterförhållanden.
När arbetet är avslutat pumpas saneringsvätskan ut i en transportsäker plastbehållare för vidare transport till avfallsanläggning.

Även för fasadtvätt
Klottersaneringsmaskinen kan även användas för annan rengöring som, exempelvis, fasadtvätt och avkalkning av fönsterrutor. Som extra tillbehör finns extra lång sugslang, förlängningsskaft samt ergonomisk avlastare med balansblock.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.