Nyheter

Kloakråttor stoppas med el

Kloakråttor stoppas med el
Jafo presenterar ett råttstopp som ska förhindra att råttor tar sig in i fastigheter via avloppsrören.

       
 

Råttstoppet Rat-Exx monteras på avloppets servisledning där det ger råttorna en elektrisk stöt och på så sätt hindrar dem från att komma vidare in i huset.

Råttstoppet Rat-Exx är en patenterad produkt som monteras mellan fastigheten och det kommunala avloppsnätet. Den består av ett grenrör av rostfritt stål och en impulsgenerator som alstrar en spänning på 300 till 500 volt två gånger i sekunden. I röret är elen kopplad till en kontaktvippa som råttan måste passera. Där ger den en elektrisk stöt som inte är dödande, men som ger tillräckligt obehag för att råttan ska vända. Råttstoppet kan levereeras i flera dimensioner och finns med nät- eller batteridrift.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.