Nyheter

Klinker med kalkstensdesign

Klinker med kalkstensdesign
Leverantören Bricmate har tagit fram en egen klinkerserie som är baserad på den portugisiska kalkstenen Azul Cascais.

             
 Granitkeramik med kalkstensdesign i kulörerna Grey, Blacj och Dark Stone.
  

Bricmate J Azul är en klinkerserie av granitkeramik med kalkstensdesign som är avsedd för användning både ute och inne. Serien finns i de tre färgerna Grey, Black och Dark Stone. Plattorna har storleken 50x50, 150x150, 300x300, 300x600 och 600x600 millimeter.

Hållfast och frosttålig
Utmärkande för granitkeramik är att den är pressad av finmalda porslinsleror under högt tryck och bränns i hög temperatur. Därmed får den hög hållfasthet och låg fuktabsorption, vilket gör den frosttålig. Därför kan plattor tillverkas i stora format och med en exakt kantskärning. Det senare gör att de kan läggas kant i kant eller med extra smala fogar.
För övrigt har benämningen granitkeramik inget med naturstensmaterialet att göra, utan syftar enbart på plattornas hårdhet.

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.