För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Klinker med kalkstensdesign

Klinker med kalkstensdesign
Leverantören Bricmate har tagit fram en egen klinkerserie som är baserad på den portugisiska kalkstenen Azul Cascais.

             
 Granitkeramik med kalkstensdesign i kulörerna Grey, Blacj och Dark Stone.
  

Bricmate J Azul är en klinkerserie av granitkeramik med kalkstensdesign som är avsedd för användning både ute och inne. Serien finns i de tre färgerna Grey, Black och Dark Stone. Plattorna har storleken 50x50, 150x150, 300x300, 300x600 och 600x600 millimeter.

Hållfast och frosttålig
Utmärkande för granitkeramik är att den är pressad av finmalda porslinsleror under högt tryck och bränns i hög temperatur. Därmed får den hög hållfasthet och låg fuktabsorption, vilket gör den frosttålig. Därför kan plattor tillverkas i stora format och med en exakt kantskärning. Det senare gör att de kan läggas kant i kant eller med extra smala fogar.
För övrigt har benämningen granitkeramik inget med naturstensmaterialet att göra, utan syftar enbart på plattornas hårdhet.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.

Laddinfrastruktur för framtiden

Laddinfrastruktur för framtiden

Den 15 maj träder en ny lag i kraft som innebär att det måste byggas in laddmöjligheter för elbilar vid ny- och ombyggnation av parkeringar. Schneider Electric har tagit fram en kanalskena för laddning som enkelt kan kompletteras med nya EVlink laddpunkter när behovet växer.