Nyheter

Klinker med kalkstensdesign

Klinker med kalkstensdesign
Leverantören Bricmate har tagit fram en egen klinkerserie som är baserad på den portugisiska kalkstenen Azul Cascais.

             
 Granitkeramik med kalkstensdesign i kulörerna Grey, Blacj och Dark Stone.
  

Bricmate J Azul är en klinkerserie av granitkeramik med kalkstensdesign som är avsedd för användning både ute och inne. Serien finns i de tre färgerna Grey, Black och Dark Stone. Plattorna har storleken 50x50, 150x150, 300x300, 300x600 och 600x600 millimeter.

Hållfast och frosttålig
Utmärkande för granitkeramik är att den är pressad av finmalda porslinsleror under högt tryck och bränns i hög temperatur. Därmed får den hög hållfasthet och låg fuktabsorption, vilket gör den frosttålig. Därför kan plattor tillverkas i stora format och med en exakt kantskärning. Det senare gör att de kan läggas kant i kant eller med extra smala fogar.
För övrigt har benämningen granitkeramik inget med naturstensmaterialet att göra, utan syftar enbart på plattornas hårdhet.

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.