• Nyheter
  • Klimatvänliga betongblock i storformat

Nyheter

Klimatvänliga betongblock i storformat

Klimatvänliga betongblock i storformat
Från det nystartade växjöföretaget C3C Engineering kommer ett betongblock i storformat som tillverkas av spillbetong.

    
 

Solid 1T är betongblock i storformat som kan pusslas ihop som legobitar, helt utan gjutning eller fogning.

 

 

 

 

Det nyutvecklade betongblocket, Block1T, är tillverkat av restbetong. Tillverkningen kan därför ske med mycket låga utsläpp av klimatgasen koldioxid.

Blocken kan byggas samman som gigantiska legobitar, helt utan någon gjutning eller fogning. Genom att blocken väger ett ton är det i stället enbart deras vikt och friktion som håller dem på plats.

Av blocken kan man bygga förvaringsfickor till jord, sten, flis eller kompost. Man kan även göra invallningar, påkörningsskydd och motvikter med mera.
Måtten är 600x600x 1 200 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.