• Nyheter
  • Klimatvänliga betongblock i storformat

Nyheter

Klimatvänliga betongblock i storformat

Klimatvänliga betongblock i storformat
Från det nystartade växjöföretaget C3C Engineering kommer ett betongblock i storformat som tillverkas av spillbetong.

    
 

Solid 1T är betongblock i storformat som kan pusslas ihop som legobitar, helt utan gjutning eller fogning.

 

 

 

 

Det nyutvecklade betongblocket, Block1T, är tillverkat av restbetong. Tillverkningen kan därför ske med mycket låga utsläpp av klimatgasen koldioxid.

Blocken kan byggas samman som gigantiska legobitar, helt utan någon gjutning eller fogning. Genom att blocken väger ett ton är det i stället enbart deras vikt och friktion som håller dem på plats.

Av blocken kan man bygga förvaringsfickor till jord, sten, flis eller kompost. Man kan även göra invallningar, påkörningsskydd och motvikter med mera.
Måtten är 600x600x 1 200 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.