• Nyheter
  • Klimatvänliga betongblock i storformat

Nyheter

Klimatvänliga betongblock i storformat

Klimatvänliga betongblock i storformat
Från det nystartade växjöföretaget C3C Engineering kommer ett betongblock i storformat som tillverkas av spillbetong.

    
 

Solid 1T är betongblock i storformat som kan pusslas ihop som legobitar, helt utan gjutning eller fogning.

 

 

 

 

Det nyutvecklade betongblocket, Block1T, är tillverkat av restbetong. Tillverkningen kan därför ske med mycket låga utsläpp av klimatgasen koldioxid.

Blocken kan byggas samman som gigantiska legobitar, helt utan någon gjutning eller fogning. Genom att blocken väger ett ton är det i stället enbart deras vikt och friktion som håller dem på plats.

Av blocken kan man bygga förvaringsfickor till jord, sten, flis eller kompost. Man kan även göra invallningar, påkörningsskydd och motvikter med mera.
Måtten är 600x600x 1 200 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.