Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Klimatvänliga betongblock i storformat

Nyheter

Klimatvänliga betongblock i storformat

Klimatvänliga betongblock i storformat
Från det nystartade växjöföretaget C3C Engineering kommer ett betongblock i storformat som tillverkas av spillbetong.

    
 

Solid 1T är betongblock i storformat som kan pusslas ihop som legobitar, helt utan gjutning eller fogning.

 

 

 

 

Det nyutvecklade betongblocket, Block1T, är tillverkat av restbetong. Tillverkningen kan därför ske med mycket låga utsläpp av klimatgasen koldioxid.

Blocken kan byggas samman som gigantiska legobitar, helt utan någon gjutning eller fogning. Genom att blocken väger ett ton är det i stället enbart deras vikt och friktion som håller dem på plats.

Av blocken kan man bygga förvaringsfickor till jord, sten, flis eller kompost. Man kan även göra invallningar, påkörningsskydd och motvikter med mera.
Måtten är 600x600x 1 200 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.