• Nyheter
  • Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Nyheter

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål
2021-03-31
Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

ECO-Ballast™ är ett samlingsnamn för produkter utvecklade för specifika bygg- och anläggningsändamål som t ex tillverkning av asfalt och betong eller som konstruktionsmaterial.

De ingående återvunna materialen kan vara industriella biprodukter som slagg från tillverkning av stållegering, överskott från bygg- och anläggningsprojekt som exempelvis schaktmassor eller entreprenadberg från tunnelsprängningar. Många av ECO-Ballast produkterna består till 100 procent av återvunna råvaror men kan även ha en viss inblandning av jungfrulig ballast beroende på ändamålet.

Tillverkningen av Swerock ECO-Ballast sker i en kvalitetssäkrad process utifrån samma tekniska specifikationer, standarder och testmetoder som jungfrulig ballast.
Produkterna är CE-märkta samt miljö- och hälsodeklarerade, allt verifierat genom tredjepartsgranskning.

 
Skriven av Helena Bengtsson

Swerocks CE-märkta och miljö- och hälsodeklarerade ECO-Ballast
Swerocks CE-märkta och miljö- och hälsodeklarerade ECO-Ballast
Swerock ECO-Ballast av återvunna råvaror
Swerock ECO-Ballast av återvunna råvaror
Swerock ECO-Ballast i tunnelbygge
Swerock ECO-Ballast i tunnelbygge

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.