• Nyheter
  • Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Nyheter

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål
2021-03-31
Peabs dotterbolag Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

ECO-Ballast™ är ett samlingsnamn för produkter utvecklade för specifika bygg- och anläggningsändamål som t ex tillverkning av asfalt och betong eller som konstruktionsmaterial.

De ingående återvunna materialen kan vara industriella biprodukter som slagg från tillverkning av stållegering, överskott från bygg- och anläggningsprojekt som exempelvis schaktmassor eller entreprenadberg från tunnelsprängningar. Många av ECO-Ballast produkterna består till 100 procent av återvunna råvaror men kan även ha en viss inblandning av jungfrulig ballast beroende på ändamålet.

Tillverkningen av Swerock ECO-Ballast sker i en kvalitetssäkrad process utifrån samma tekniska specifikationer, standarder och testmetoder som jungfrulig ballast.
Produkterna är CE-märkta samt miljö- och hälsodeklarerade, allt verifierat genom tredjepartsgranskning.

 
Skriven av Helena Bengtsson

Swerocks CE-märkta och miljö- och hälsodeklarerade ECO-Ballast
Swerocks CE-märkta och miljö- och hälsodeklarerade ECO-Ballast
Swerock ECO-Ballast av återvunna råvaror
Swerock ECO-Ballast av återvunna råvaror
Swerock ECO-Ballast i tunnelbygge
Swerock ECO-Ballast i tunnelbygge

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.