• Nyheter
  • Klimatanpassat väggelement av betong

Nyheter

Klimatanpassat väggelement av betong

Klimatanpassat väggelement av betong
Finja har lanserat ett väggelement av betong och cellplast som uppges vara fukttåligt och anpassat till höga energikrav.

        
 

Klimatväggen från Finja har utsida av betong med stålreglar och cellplastisolering på insidan. Därmed består den enbart av oorganiska material, vilket ska göra den mindre känslig för fukt och mögel.

 

Väggelementet, som går under namnet Klimatväggen, består av förtillverkade betongelement med stålreglar på insidan och isolering av cellplast, alternativt även av mineralull. Enligt Finja är väggens fördelar hög bärighet, låg vikt och hög isolerförmåga. Mer exakt är väggens värmegenomgångskoefficient 0,14 W/m2K. Väggen är också helt fri från organiska material och ska därför vara tålig mot fukt och mögel.


Bärande utfackningsvägg

Klimatväggen kan användas som bärande utfackningsvägg i flervåningshus. Den är brandprovad av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP, och får användas i obegränsat antal våningsplan.
Elementen levereras förberedda för montage av fönster och dörrar. Väggens insida är öppen vilket medger elinstallation på byggplatsen och fritt val av skivmaterial. En komplett vägg, inklusive ett lager gips, är 408 millimeter tjock och väger 300 kilo per kvadratmeter.

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.