För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • Klimatanpassat väggelement av betong

Nyheter

Klimatanpassat väggelement av betong

Klimatanpassat väggelement av betong
Finja har lanserat ett väggelement av betong och cellplast som uppges vara fukttåligt och anpassat till höga energikrav.

        
 

Klimatväggen från Finja har utsida av betong med stålreglar och cellplastisolering på insidan. Därmed består den enbart av oorganiska material, vilket ska göra den mindre känslig för fukt och mögel.

 

Väggelementet, som går under namnet Klimatväggen, består av förtillverkade betongelement med stålreglar på insidan och isolering av cellplast, alternativt även av mineralull. Enligt Finja är väggens fördelar hög bärighet, låg vikt och hög isolerförmåga. Mer exakt är väggens värmegenomgångskoefficient 0,14 W/m2K. Väggen är också helt fri från organiska material och ska därför vara tålig mot fukt och mögel.


Bärande utfackningsvägg

Klimatväggen kan användas som bärande utfackningsvägg i flervåningshus. Den är brandprovad av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP, och får användas i obegränsat antal våningsplan.
Elementen levereras förberedda för montage av fönster och dörrar. Väggens insida är öppen vilket medger elinstallation på byggplatsen och fritt val av skivmaterial. En komplett vägg, inklusive ett lager gips, är 408 millimeter tjock och väger 300 kilo per kvadratmeter.

 

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.