• Nyheter
  • Klimatanpassat väggelement av betong

Nyheter

Klimatanpassat väggelement av betong

Klimatanpassat väggelement av betong
Finja har lanserat ett väggelement av betong och cellplast som uppges vara fukttåligt och anpassat till höga energikrav.

        
 

Klimatväggen från Finja har utsida av betong med stålreglar och cellplastisolering på insidan. Därmed består den enbart av oorganiska material, vilket ska göra den mindre känslig för fukt och mögel.

 

Väggelementet, som går under namnet Klimatväggen, består av förtillverkade betongelement med stålreglar på insidan och isolering av cellplast, alternativt även av mineralull. Enligt Finja är väggens fördelar hög bärighet, låg vikt och hög isolerförmåga. Mer exakt är väggens värmegenomgångskoefficient 0,14 W/m2K. Väggen är också helt fri från organiska material och ska därför vara tålig mot fukt och mögel.


Bärande utfackningsvägg

Klimatväggen kan användas som bärande utfackningsvägg i flervåningshus. Den är brandprovad av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP, och får användas i obegränsat antal våningsplan.
Elementen levereras förberedda för montage av fönster och dörrar. Väggens insida är öppen vilket medger elinstallation på byggplatsen och fritt val av skivmaterial. En komplett vägg, inklusive ett lager gips, är 408 millimeter tjock och väger 300 kilo per kvadratmeter.

 

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!

Gyprocs innerväggskonstruktion SlimWall frigör golvyta

Slimmade väggar som ger ökad boyta

Gyprocs nya slanka innerväggskonstruktion SlimWall beräknas frigöra 1 m² / 20 löpmeter vägg vilket med dagens kvadratmeterpriser innebär både en ekonomisk och ytmässig vinst. Väggen är icke-bärande och kan användas både vid ny– och ombyggnation.