• Nyheter
  • Klammern som ger tysta rörinfästningar

Nyheter

Klammern som ger tysta rörinfästningar

Klammern som ger tysta rörinfästningar
Från Purus kommer Flexiklamman för fastsättning av vattenrör. Klammern är gjord för klickmontering av rör och ska ge en tyst infästning.

       
 

Flexiklamman från Purus är utformad för klickmontering av vattenrör. Den ska även ge en infästning utan knäppningar vid temperaturväxling.

Flexiklamman uppges vara den första klammern för klickmontering av vattenrör. Den fjäderbelastade hållaren ska även ha fördelen att infästningen blir ljudlös. Det vill säga att man ska slippa de irriterande knäppljuden som annars kan uppstå vid temperaturväxlingar.

Säker montering i våtrum

Klammern har förmonterad våtrumssäkring som gör att den kan monteras med lim på väggen, helt utan håltagning och skruvning. Den kan användas för såväl metallrör som Pex- och Alupexrör i dimensionerna 10 till 16 millimeter.

 

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.