• Nyheter
  • Klammern som ger tysta rörinfästningar

Nyheter

Klammern som ger tysta rörinfästningar

Klammern som ger tysta rörinfästningar
Från Purus kommer Flexiklamman för fastsättning av vattenrör. Klammern är gjord för klickmontering av rör och ska ge en tyst infästning.

       
 

Flexiklamman från Purus är utformad för klickmontering av vattenrör. Den ska även ge en infästning utan knäppningar vid temperaturväxling.

Flexiklamman uppges vara den första klammern för klickmontering av vattenrör. Den fjäderbelastade hållaren ska även ha fördelen att infästningen blir ljudlös. Det vill säga att man ska slippa de irriterande knäppljuden som annars kan uppstå vid temperaturväxlingar.

Säker montering i våtrum

Klammern har förmonterad våtrumssäkring som gör att den kan monteras med lim på väggen, helt utan håltagning och skruvning. Den kan användas för såväl metallrör som Pex- och Alupexrör i dimensionerna 10 till 16 millimeter.

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.