• Nyheter
  • Klädkollektion av tillvaratagen textil

Nyheter

Klädkollektion av tillvaratagen textil

Klädkollektion av tillvaratagen textil
Fristads har tagit fram klädkollektionen Heritage som minner om svunna tider, benämningen hyllar både arbetarplaggens historia och det faktum att kläderna är skapade av tidigare kollektioners resterande textilmaterial.

Plaggen i Heritage-kollektionen har tillverkats av material som blivit över vid produktionen av andra modeller i Fristads klädsortiment. Genom att ta till vara på textilen istället för att kassera den och producera nytt material, visar företaget på en mer hållbar och ansvarsfull produktion med minskad miljöpåverkan. 

Kollektionen är i en mer avskalad modern tappning med inslag av tidigare klassiska klädmodeller. Det randiga tyget från hantverksblusen och detaljer som retroknappar i metall med schablontryck från den vattenstämpel som används sedan tidigare på Fristads är tongivande. Den klassiska tumstocksfickan finns också på byxorna.

Kläderna går i naturnära kulörer som indigoblå och khaki. I kollektionen finns byxor och jackor av kraftig slitstark bomull eller canvas, en fodrad vinterjacka av kraftig bomull och pälsfiberkrage samt en stickad tröja av merinoull och återvunnen polyester. Plaggen passar utmärkt som arbetskläder och fritidskläder och kan matchas med det övriga klädsortimentet. Heritage-kollektionen finns i en begränsad upplaga och är tillgänglig online från december 2021.

Fristads har sedan 1925 tillverkat arbetskläder för yrkesarbetare, i utbudet finns bland annat arbetsbyxor, overaller, hängselbyxor, jackor och skjortor. Företaget var även först i Sverige med egen produktion av jeans.

Skriven av Jenny Öhlund

Det randiga tyget från hantverksblusen går igen i Heritage plaggen.
Det randiga tyget från hantverksblusen går igen i Heritage plaggen.
Den klassiska tumstocksfickan finns givetvis på byxan.
Den klassiska tumstocksfickan finns givetvis på byxan.
Klassiska knappar i metall.
Klassiska knappar i metall.

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!