• Nyheter
  • Karuselldörr som automatiskt ger fri passage

Nyheter

Karuselldörr som automatiskt ger fri passage

Karuselldörr som automatiskt ger fri passage
Boon Edam gör det enklare att ta rullstolar och stora föremål genom karuselldörrar. Företagets nya dörr har nämligen ett vikbart dörrblad som kan öppnas automatiskt vid behov.

 


          
  

Den trevingade karuselldörren Tourniket Autofolding har ett automatiskt vikbart dörrblad som öppnas vid behov. Därmed kan den lämna fri passage för rullstolsburna och för stora föremål som bagage- och kundvagnar samt vid rökgasevakuering. Det är en lösning som ska ge en mer anpassningsbar entré till, exempelvis kontor, hotell, stormarknader och andra typer av offentliga byggnader. Med den nya dörren ska det gå att kombinera en mer energieffektiv karuselldörr med en lösning som ger större framkomlighet.

 

 

 

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.