Nyheter

Kärnvirke för uterum

Kärnvirke för uterum
Träindustriföretaget Setra lanserar ett koncept med reglar och bräder av kärnvirke som har naturligt rötskydd. Produkten, Setra Kärnfuru, består av utvalt svenskt trämaterial och är främst avsedd för altaner och verandor.

   
 

Setra Kärnfuru har naturligt rötskydd och kan användas helt obehandlat. Med tiden får kärnvirket då en gråaktig ton (bilden till höger).

 

 
 

Bräderna har spår som ska vara vända neråt.

 

Råvaran till Setra Kärnfuru är miljöcertifierad och utgörs av utvalda furor som växt långsamt i svensk skog. Materialet i Kärnfuru består till över 90 procent av kärnvirke som är rikt på naturliga impregneringsämnen och har ett inbyggt skydd mot röta. Med hjälp av laserteknik väljs bräder som har stor andel kärnvirke.
Enligt Setra är kärnfuru ett miljövänligt och hållbart materialalternativ som svarar mot efterfrågan med hänsyn till klimatsaspekter.


Blir grått med tiden
Med sina inbyggda impregneringsämnen kan kärnvirket användas helt obehandlat och med tiden får virket en gråaktig ton. Men om man föredrar att behålla träets ljusa karaktär bör man tvätta och olja kärnvirket minst en gång om året.

Finns i flera dimensioner
Kärnfuru kan användas till att bygga hela uterum och finns som bräder, reglar och panel med dimensioner som passar till golv, trappor och räcken. Materialet ska endast användas ovan mark.

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.