Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Kapskiva kombinerar goda egenskaper

Nyheter

Kapskiva kombinerar goda egenskaper

Kapskiva kombinerar goda egenskaper
Stabilare än en tunnare och snabbare än en tjockare. Så kan man sammanfatta egenskaperna för den nya 1,3 millimeter tjocka kapskivan i Nortons sortiment X-Treme Life.

   
 

I Nortons produktserie X-Treme Lite lanseras ny 1,3 millimeter tjock kapskiva. Skivan ska förena tunnare skivors korta kaptid med stabiliten hos tjockare skivor.

 

 

 

 

 

Nu lanseras en ny kapskiva med tjockleken 1,3 millimeter som är avsedd för 125 millimeter vinkelslipar. Det är en kapskiva som ska vara lämpad för kapning av tunnväggigt material som rör och profiler. Enligt leverantören Saint-Gobain Abrasives ger den då fördelar som stor livslängd och snabbare kapning.

Förbättrade egenskaper

Anledningen till att man valt att göra kapskivan 1,3 millimeter tjocklek är, enligt företaget, en väsentligt bättre stabilitet jämfört med den vanliga tjockleken 1,0 millimeter. Samtidigt kan man reducera kaptiden och materialförlusterna jämfört med skivor som är 1,6 millimeter tjocka.

Ska ge mindre föroreningar

Kapskivorna i produktserien är optimerade för effektstarka vinkelslipar och är främst avsedda för kapning i rostfritt och härdat stål, kolstål, gjutjärn och aluminium. Det är så kallat järnfria kapskivor med lågt innehåll av järn, svavel och klor. Därmed ska de ge ifrån sig mindre föroreningar.

 

 

Martin Steno

Redaktör

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.