• Nyheter
  • Kapskiva kombinerar goda egenskaper

Nyheter

Kapskiva kombinerar goda egenskaper

Kapskiva kombinerar goda egenskaper
Stabilare än en tunnare och snabbare än en tjockare. Så kan man sammanfatta egenskaperna för den nya 1,3 millimeter tjocka kapskivan i Nortons sortiment X-Treme Life.

   
 

I Nortons produktserie X-Treme Lite lanseras ny 1,3 millimeter tjock kapskiva. Skivan ska förena tunnare skivors korta kaptid med stabiliten hos tjockare skivor.

 

 

 

 

 

Nu lanseras en ny kapskiva med tjockleken 1,3 millimeter som är avsedd för 125 millimeter vinkelslipar. Det är en kapskiva som ska vara lämpad för kapning av tunnväggigt material som rör och profiler. Enligt leverantören Saint-Gobain Abrasives ger den då fördelar som stor livslängd och snabbare kapning.

Förbättrade egenskaper

Anledningen till att man valt att göra kapskivan 1,3 millimeter tjocklek är, enligt företaget, en väsentligt bättre stabilitet jämfört med den vanliga tjockleken 1,0 millimeter. Samtidigt kan man reducera kaptiden och materialförlusterna jämfört med skivor som är 1,6 millimeter tjocka.

Ska ge mindre föroreningar

Kapskivorna i produktserien är optimerade för effektstarka vinkelslipar och är främst avsedda för kapning i rostfritt och härdat stål, kolstål, gjutjärn och aluminium. Det är så kallat järnfria kapskivor med lågt innehåll av järn, svavel och klor. Därmed ska de ge ifrån sig mindre föroreningar.

 

 

Martin Steno

Redaktör

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.