Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Kapskiva kombinerar goda egenskaper

Nyheter

Kapskiva kombinerar goda egenskaper

Kapskiva kombinerar goda egenskaper
Stabilare än en tunnare och snabbare än en tjockare. Så kan man sammanfatta egenskaperna för den nya 1,3 millimeter tjocka kapskivan i Nortons sortiment X-Treme Life.

   
 

I Nortons produktserie X-Treme Lite lanseras ny 1,3 millimeter tjock kapskiva. Skivan ska förena tunnare skivors korta kaptid med stabiliten hos tjockare skivor.

 

 

 

 

 

Nu lanseras en ny kapskiva med tjockleken 1,3 millimeter som är avsedd för 125 millimeter vinkelslipar. Det är en kapskiva som ska vara lämpad för kapning av tunnväggigt material som rör och profiler. Enligt leverantören Saint-Gobain Abrasives ger den då fördelar som stor livslängd och snabbare kapning.

Förbättrade egenskaper

Anledningen till att man valt att göra kapskivan 1,3 millimeter tjocklek är, enligt företaget, en väsentligt bättre stabilitet jämfört med den vanliga tjockleken 1,0 millimeter. Samtidigt kan man reducera kaptiden och materialförlusterna jämfört med skivor som är 1,6 millimeter tjocka.

Ska ge mindre föroreningar

Kapskivorna i produktserien är optimerade för effektstarka vinkelslipar och är främst avsedda för kapning i rostfritt och härdat stål, kolstål, gjutjärn och aluminium. Det är så kallat järnfria kapskivor med lågt innehåll av järn, svavel och klor. Därmed ska de ge ifrån sig mindre föroreningar.

 

 

Martin Steno

Redaktör

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.