Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Kapacitetsbrist bakom minskat byggnads-underhåll 2016-2018?

Nyheter

Kapacitetsbrist bakom minskat byggnads-underhåll 2016-2018?

Kapacitetsbrist bakom minskat byggnadsunderhåll 2016-2018?
Industrifakta beräknar att den totala materialvolymen kopplat till byggnadsunderhåll under 2015 växte med knappt 3 procent.

Det betyder att utfallet följer den prognos för byggnadsunderhåll som sattes under hösten förra året. Prognosen för de kommande åren är försiktig och visar endast en svag ökning med 1-2 procent per år 2016-2018. En av orsakerna till den återhållsamma bedömningen är att Industrifakta räknar med ökad kapacitetsbrist och stigande priser i utförarleden i samband med att byggandet av bostäder ökar, vilket kan minska möjligheterna att genomföra löpande byggnadsunderhåll hos kommersiella fastighetsägare. Industrifaktas panel med 100 större fastighetsägare bekräftar Industrifaktas försiktiga bild av utvecklingen.

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.