Nyheter

Kantslipmaskin för golvrenovering

Kantslipmaskin för golvrenovering
Bona AB presenterar en ny kantslipmaskin för golv, som med hjälp av en kortare sliparm ska göra arbetet snabbare och enklare.

        
 

Bonas nya kantslipmaskin Bona Edge 130 har kortare sliparm och är utvecklad för att ge snabbare slipning.

 

Enligt Bona AB är Kantslipmaskinen Bona Edge 130 utvecklad för att ge samma kapacitet som större kantslipmaskiner samtidigt som den är betydligt mindre, kompaktare och lättare. Den har exempelvis fått en 100 millimeter kortare sliparm för att göra maskinen enklare att använda. Den har även försetts med en motor på 2 kilowatt, som enligt Bona är tillräckligt kraftig för att göra slipningen mer effektiv. Maskinen är också vidareutvecklad för att ge förbättrad dammupptagning.

Timer för underhållskontroll
Slipmaskinen har en inbyggd mätare som talar om när det är dags för rutinmässigt underhåll som exempelvis byte av kol. Den är även försedd med belysning från en inbyggd spotlight och har ergonomiska handtag.

 

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.