Nyheter

Kantslipmaskin för golvrenovering

Kantslipmaskin för golvrenovering
Bona AB presenterar en ny kantslipmaskin för golv, som med hjälp av en kortare sliparm ska göra arbetet snabbare och enklare.

        
 

Bonas nya kantslipmaskin Bona Edge 130 har kortare sliparm och är utvecklad för att ge snabbare slipning.

 

Enligt Bona AB är Kantslipmaskinen Bona Edge 130 utvecklad för att ge samma kapacitet som större kantslipmaskiner samtidigt som den är betydligt mindre, kompaktare och lättare. Den har exempelvis fått en 100 millimeter kortare sliparm för att göra maskinen enklare att använda. Den har även försetts med en motor på 2 kilowatt, som enligt Bona är tillräckligt kraftig för att göra slipningen mer effektiv. Maskinen är också vidareutvecklad för att ge förbättrad dammupptagning.

Timer för underhållskontroll
Slipmaskinen har en inbyggd mätare som talar om när det är dags för rutinmässigt underhåll som exempelvis byte av kol. Den är även försedd med belysning från en inbyggd spotlight och har ergonomiska handtag.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.