• Nyheter
  • Kantbalkselement för energisnål grund

Nyheter

Kantbalkselement för energisnål grund

Kantbalkselement för energisnål grund
Ett nytt kantbalkselement från Finja ska bryta köldbryggan bättre än traditionella L-element.

 

Det nya kantbalkselementet Ergokon har utvecklats för att användas vid grundläggning för prefabricerade eller murade sandwichväggar. Det kan exempelvis vara villor, mindre kontorsbyggnader och daghem.

Bryter köldbrygga effektivt

Elementet har en inre, vertikal cellplastdel som ska bryta köldbryggan betydligt effektivare än ett vanligt L-element. Enligt Finja gör placeringen av isoleringen att väggens värmeegenskaper kan samverka med grundens. Beroende på väggtyp blir U-värdet 0,23 W/m2 K på den yttre metern på grunden, uppger Finja.

Konform tar upp lasten

Cellplastkvaliteten ska tillsammans med lastfördelningsförmågan minimera deformationen av cellplasten. Dessutom ska elementet ta upp lasten från väggens yttre skal genom den yttre balkens konform.

Behöver inte stagning

Elementet monteras på en plan och komprimerad yta. Ingen stagning och formning behövs om en mothållande återfyllning görs upp till två tredjedelar av elementhöjden före gjutning.

Elementets inre vertikala cellplastdel finns med tre olika dimensioner, som väljs med hänsyn till väggens konstruktion.
Höjd x bredd x längd är 400 x 640 x 1200 millimeter.

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.