Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Kantbalkselement för energisnål grund

Nyheter

Kantbalkselement för energisnål grund

Kantbalkselement för energisnål grund
Ett nytt kantbalkselement från Finja ska bryta köldbryggan bättre än traditionella L-element.

 

Det nya kantbalkselementet Ergokon har utvecklats för att användas vid grundläggning för prefabricerade eller murade sandwichväggar. Det kan exempelvis vara villor, mindre kontorsbyggnader och daghem.

Bryter köldbrygga effektivt

Elementet har en inre, vertikal cellplastdel som ska bryta köldbryggan betydligt effektivare än ett vanligt L-element. Enligt Finja gör placeringen av isoleringen att väggens värmeegenskaper kan samverka med grundens. Beroende på väggtyp blir U-värdet 0,23 W/m2 K på den yttre metern på grunden, uppger Finja.

Konform tar upp lasten

Cellplastkvaliteten ska tillsammans med lastfördelningsförmågan minimera deformationen av cellplasten. Dessutom ska elementet ta upp lasten från väggens yttre skal genom den yttre balkens konform.

Behöver inte stagning

Elementet monteras på en plan och komprimerad yta. Ingen stagning och formning behövs om en mothållande återfyllning görs upp till två tredjedelar av elementhöjden före gjutning.

Elementets inre vertikala cellplastdel finns med tre olika dimensioner, som väljs med hänsyn till väggens konstruktion.
Höjd x bredd x längd är 400 x 640 x 1200 millimeter.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.