Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Kanalplast för återbruk

Kanalplast för enkel montering
2022-10-31
Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.

Skivorna är tack vare sin kanalstruktur enkla att montera, vika och kapas för anpassning efter ytan, till exempel vid täckning av en trappa. Till skillnad mot traditionellt täckpapper som ofta slits och går sönder vid långvarig täckning eller tunga masonitskivor så håller Coverboar både låg vikt och god slitstyrka. Den låga vikten underlättar under montering och transport, Coverboard är också lätta att rengöra och kan återanvändas flera gånger. Vid förbrukad vara återvinns skivorna som plast.

Skivans mått är 1200 × 2400 x 6 mm, vilket motsvarar 2,88 m², och väger 600 g styck. De levereras i förpackningar om tio skivor, vikta för att passa på pall 800 x 1200 mm.

Coverboard är lätta att rengöra och kan återanvändas flera gånger
Coverboard är lätta att rengöra och kan återanvändas flera gånger
Coverboard är lämpar sig väl för täckning av trappor
Coverboard är lämpar sig väl för täckning av trappor

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.