Nyheter

Kakel i storformat

KakelXXL, bilde från Kakelspecialistens Instagram
2017-10-16
I fredags, under ett lunchevent på Fotografiska museet i Stockholm, lanserade Kakelspecialisten sitt koncept KakelXXL som är ett sortiment med storformatiga keramiska plattor i olika mönster och kulörer. Plattorna finns i olika format upp till 1,6×3,2 meter och kan skapa nästintill fogfria keramiska ytor på fasader, väggar, golv m m.

Tekniken för tillverkning av kakel och klinker har utvecklats fort på senare tid och gjort det möjligt att tillverka både nya utföranden och större format. KakelXXL är att sånt exempel där ny teknik möjliggjort att stora format kan tillverkas. Kaklet finns i storlekar från 800×800 mm upp till 1600×3200 mm vilket kan ge nästintill fogfria ytor beroende på användningsområde. Tjockleken är 6 mm eller mindre.

Kaklet kan användas både inomhus och utomhus, exempelvis som beklädnad på fasader, i offentliga lokaler, på golv, i privata utrymmen och spautrymmen. Plattorna kan även används för bord, köksöar, sänggavlar och liknande och kan geras för att skapa snygga hörn och kanter.

Plattorna finns i olika kollektioner med varierande mönster, exempelvis natursten, dekorativa mönster, marmor, metall, trä med flera. De kommer från ett urval av världens ledande tillverkare av storformatiga keramiska plattor främst från Italien.

Några exempel på kollektioner är
Wide & style som är en kombination mellan stora format och dekorativa mönster/Ceramic Wallpaper. Den innehåller 49 olika mönster och fyra storformat. En rendering av projektet kan göras för att se hur resultatet kommer att bli och var skärningar bäst ska göras.

Alabastri di Rex som är en serie storformatiga keramiska plattor med alabastermönster i olika kulörer. Finns i sju kulörer och i sex stormformat.

Mått
Formatet är beroende på serie men finns bland annat som 800×800, 800×1800, 800×2400, 1200×1200, 1200×2400, 1200×280, 1600×1600, 1600×3200 mm.

Konceptet KakelXXL omfattar även kompletta monteringsmetoder och teknisk support under hela projektet.

Hela sortimentet återfinns på Kakelspecialistens projektutställning belägen på Medborgarplatsen 25 i Stockholm. De bistår även med information kring val av plattor till olika utrymmen, sortimentsfrågor med mera.

Skriven av Anna Göth

WIDE & style
WIDE & style
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL, ett kakel i storformat
KakelXXL, ett kakel i storformat

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.