Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Kakel i storformat

KakelXXL, bilde från Kakelspecialistens Instagram
2017-10-16
I fredags, under ett lunchevent på Fotografiska museet i Stockholm, lanserade Kakelspecialisten sitt koncept KakelXXL som är ett sortiment med storformatiga keramiska plattor i olika mönster och kulörer. Plattorna finns i olika format upp till 1,6×3,2 meter och kan skapa nästintill fogfria keramiska ytor på fasader, väggar, golv m m.

Tekniken för tillverkning av kakel och klinker har utvecklats fort på senare tid och gjort det möjligt att tillverka både nya utföranden och större format. KakelXXL är att sånt exempel där ny teknik möjliggjort att stora format kan tillverkas. Kaklet finns i storlekar från 800×800 mm upp till 1600×3200 mm vilket kan ge nästintill fogfria ytor beroende på användningsområde. Tjockleken är 6 mm eller mindre.

Kaklet kan användas både inomhus och utomhus, exempelvis som beklädnad på fasader, i offentliga lokaler, på golv, i privata utrymmen och spautrymmen. Plattorna kan även används för bord, köksöar, sänggavlar och liknande och kan geras för att skapa snygga hörn och kanter.

Plattorna finns i olika kollektioner med varierande mönster, exempelvis natursten, dekorativa mönster, marmor, metall, trä med flera. De kommer från ett urval av världens ledande tillverkare av storformatiga keramiska plattor främst från Italien.

Några exempel på kollektioner är
Wide & style som är en kombination mellan stora format och dekorativa mönster/Ceramic Wallpaper. Den innehåller 49 olika mönster och fyra storformat. En rendering av projektet kan göras för att se hur resultatet kommer att bli och var skärningar bäst ska göras.

Alabastri di Rex som är en serie storformatiga keramiska plattor med alabastermönster i olika kulörer. Finns i sju kulörer och i sex stormformat.

Mått
Formatet är beroende på serie men finns bland annat som 800×800, 800×1800, 800×2400, 1200×1200, 1200×2400, 1200×280, 1600×1600, 1600×3200 mm.

Konceptet KakelXXL omfattar även kompletta monteringsmetoder och teknisk support under hela projektet.

Hela sortimentet återfinns på Kakelspecialistens projektutställning belägen på Medborgarplatsen 25 i Stockholm. De bistår även med information kring val av plattor till olika utrymmen, sortimentsfrågor med mera.

Skriven av Anna Göth

WIDE & style
WIDE & style
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad
KakelXXL som fasadbeklädnad

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.