• Nyheter
  • Justerskruv som minskar materialspill

Nyheter

Justerskruv som minskar materialspill

fischer FAFS justerskruv med ett försänkt clips
2022-06-08
Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Justerskruven FAFS är försedd med ett försänkt clip som inte roterar under justeringen vilket gör att skruven behåller sin plats i fixturen samtidigt som den möjliggör en enkel demontering utan att skada byggmaterialen så att de kan återanvändas utan materialspill. 

Skruven har dubbla gängor och kan steglöst fästa och justera träkonstruktioner i tak och vägg, likaväl som fönster- och dörrkarmar, i alla typer av byggmaterial oavsett avstånd mellan fixtur och grundmaterial. FAFS tillåter upprepad justering, även efter att bygget är klart, och kan spännas till i efterhand med standardbits TX25 om man upptäcker att något borde justeras. 

Skruven drivs ner i fixturen med en ny kombination av bits och sättverktyg som ser till att skruvhuvudet placeras i jämnhöjd med materialytan.

Mått, gänglängd: 
5x80, 45 mm
5x90, 54 mm
5x100, 60 mm
5x120, 70 mm


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson  

FAFS justerskruv med bits och sättverktyg
FAFS justerskruv med bits och sättverktyg
Justerskruv för alla typer av byggmaterial oavsett avstånd mellan fixtur och grundmaterial
Justerskruv för alla typer av byggmaterial oavsett avstånd mellan fixtur och grundmaterial
Justerskruv som steglöst fäster och justerar träkonstruktioner i tak och vägg
Justerskruv som steglöst fäster och justerar träkonstruktioner i tak och vägg

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Veneronis traktordrivna och mobila pumpar suger upp och förflyttar stora vattenmassor

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.