• Nyheter
  • Justerbar trappa som når ända upp

Nyheter

Justerbar trappa som når ända upp

Vytabs justerbara, raka trappa i produktserien Basal
Vytab har i sin produktserie Basal bland annat skapat raka trappor av varmförzinkat stål med ställbar höjd - perfekta för snabba trappbyten och lastkajer.

Basal Rak trappa från Vytab har vangstycken som är steglöst vinklingsbara i 35° vilket gör att trapporna kan få ett höjdintervall på mellan 1170 - 1500 mm. Finns i stegbredder mellan 600 - 1200 mm med räcke på en eller båda sidor. 

I serien Basal finns även den moduluppbyggda Spiraltrappa Basal för vänster- eller högersvängd montering. Trappan finns i trappradien 900 eller 1000 mm och en maxhöjd på 4878 mm. Tack vare modulerna kan man själv välja storlek och form på vilplanen - kvadratisk eller rektangulär. 

Alla produkter i Basal-serien är lagerförda och kan levereras i barnsäkert utförande.

Skriven av Helena Bengtsson

Vytabs modulbyggda spiraltrappa i produktserien Basal
Vytabs modulbyggda spiraltrappa i produktserien Basal
Vytabs modulbyggda Basal spiraltrappa i barnsäkert utförande
Vytabs modulbyggda Basal spiraltrappa i barnsäkert utförande

Nyheter

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.

Takarmatur NatureConnect härmar dagsljus på sjukhus

Takarmatur som härmar dagsljus

Belysningsföretaget Signifys produkt NatureConnect ser ut som ett vanligt takfönster men är en takarmatur vars LED-spektra påminner om naturligt dagsljus och som efterliknar solens dygnsrytm för att hjälpa människor som vistas i inomhusmiljöer att känna sig aktiva under dagen och vila bra på natten. Ljusarmaturen skapar en känsla av rymd och kan installeras i miljöer som vanligtvis inte får naturligt dagsljus som exempelvis butiker, kontor, konferenslokaler, vårdboenden och sjukhus.

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

LocStone kantstensförankring ställs direkt på asfaltjusteringen

Kantstensförankring utan betong

Det svenska innovationsföretaget Locstone har tagit fram en patenterad konstruktion som förankrar kantstenarna i körbanans beläggning vilket gör att man slipper traditionellt mothåll av klimatbelastande betong. Locstone räknar med en besparing på upp till 28 kg CO2* per meter och cirka 10 cm granit per sten eftersom de inte behöver grävas ner och motgjutas utan ställs direkt på asfaltjusteringen.